• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dolenec za MONDO: Još jedna pobjeda i medalja…

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Jure Dolenec ističe da među „zmajčekima“ nema euforije pred polufinale SP. "Još jedna pobjeda i medalja, još dve i titula", rekao je desni bek Slovenije za MONDO pred duel sa Francuskom.

Selekcija Slovenije večeras od 20.45 igraće protiv Francuske u polufinalu Svjetskog prvenstva i boriti se za svoje prvo veliko finale.

Ekipa Veselina Vujovića do velikog uspjeha i plasmana u polufinale stigla je pobjedom nad Katarom 32:30, iako je u jednom trenutku izgledalo da će ona biti mnogo ubjedljivija.

Igrač ove utakmice, slovenački reprezentativac Jure Dolenec u razgovoru za MONDO priznaje da su se „zmajčeki“ malo opustili u finišu kada su dozvolili da Katar od 32:24 smanji na 32:30, ali ističe da pobjeda nije dolazila u pitanje.

"Mi da smo pametno igrali nismo mogli pobijediti manje od četiri razlike. Umjesto da smo igrali duge napade, mi smo sve brzo rješavali i pokušavali napraviti još veću razliku, a to nam nije uspjevalo. Na kraju je ispalo da su oni stigli stvarno blizu, ali kada šest minuta prije kraja vodiš osam razlike znaš da je gotovo, da nema šanse da se nešto drugo desi. Jesmo malo čekali taj kraj, samo da se ne desi nešto nepredviđeno, ali pobjeda nije bila u pitanju“, kaže Dolenec.

Desni bek Slovenije ističe da ništa nije gotovo i da nema nikakve euforije u taboru Slovenije.

"Nismo bili među favoritima, promijenili smo u zadnje vrijeme dosta igrača, ali pored svega dosta dobro igramo, imamo neki sistem od prije. Imamo puno igrača u rotaciji, svi su kroz ove utakmice dali svoj doprinos. Zbog te rotacije nadam se da imamo još dosta snage za ove utakmice što nas čekaju.Jeste ovo veliki uspjeh, ali nismo još ništa napravili, još nam fali jedna pobjeda za medalju, dve za titulu, tako da idemo od nule. Ostale su četiri ekipe i mi ćemo dati sve od sebe da bude najbolji što možemo“, poručio je Dolenec.

Slovenija će igrati svoje drugo polufinale na SP, poslije onog iz 2013. godine.

"Opet smo u polufinalu svjetskog prvenstva, kao 2013. u Španiji i opet smo došli na domaćina. Nismo imali sreće. S druge strane, imamo šest igrača koji su prošli sve ovo. U Španiji je bilo malo previše euforije, bio je to prvi put da smo u polufinalu svjetskog prvenstva, možda smo nekako prazni ušli u utakmicu. Ovaj put, već smo o tome pričali prije utakmice sa Katarom, rekli smo i ako pobijedimo da to nije kraj. Nismo još ništa napravili, u stvari jesmo nešto, ali najveće stvari nas čekaju. Euforije nema, radovali smo se poslije Katara kao poslije svake utakmcie, ali nije bilo pretjerane euforije. Mislim da energije imamo i da smo spremni za ove dvije utakmice. Sa druge strane Francuska je favorit“, rekao je Dolenec, a potom nastavio priču o protivniku:

"Francuzi igraju pod pritiskom jer svi očekuju od njih titulu, ali s druge strane pričamo o vjerovatno najboljoj ekipi svih vremena. Oni su sve ovo već prošli, neki od njih već su u Francuskoj osvajali titulu, većina igrača ima titule iz raznih takmičenja, znaju da se nose s pritiskom. Za nas je ovo nova situacija, ali možemo da uđemo u utakmicu bez presije, možemo da odigramo najbolje što znamo pa ćemo vidjeti da li je to dovoljno za pobjedu. Francuska je favorit i ako izgubimo neće biti smak svijeta, čeka nas još jedna utakmica za medalju“.

Jedan od aduta Slovenije je i selektor Veselin Vujović.

"Vujović je poznat po tome što zna dobro da motiviše igrače. U odbrani nam je dao novu širinu, igramo jače i agresivnije u zadnje vrijeme. Uspio je da promijeni cijelu generaciju bez rezultatskog pada, osim u Poljskoj gdje smo stvarno bili u teškoj grupi i nismo prošli. Imamo puno mladih igrača, neki igraju još u slovenačkoj ligi, ova generacije ima još mnogo toga ispred sebe. Nadam se da smo mi sa njim spremni da već u Francuskoj napravimo veliki rezultat", istakao je Dolenec.

Nažalost on nije imao priliku da sa saigračima proslavi plasman u polufinale, pa nije mogao da da ni odgovor na pitanje šta je Vujović rekao igračima u svlačionici poslije pobjede nad Katarom.

"Ja sam morao odmah na doping kontrolu, pa ne znam šta je rekao. Bio je uglavnom radostan poslije utakmice, ali smirivao je euforiju, da ne bismo slučajno poletjeli. Sad nas čeka najbitnije. Mnogi favoriti su već kući, a mi smo tu među četiri i treba da se nosimo s tim i da pokažemo zašto smo u polufinalu“.

Drugi polufinalni par čine Hrvatska i Norveška…

"Ko god da prođe igraćemo sa odličnom reprezentacijom. U zadnje vrijeme dosta smo igrali protiv Hrvatske u prijateljskim utakmicama, nikada na nekom takmičenju. Zadnji put, čini mi se bilo je to u Španiji 2013. Uvijek je zanimljivo protiv Hrvatske. Oni su dobra reprezentacija, puno mladih igrača imaju, kao i mi. Volio bih protiv Hrvatske u finalu, ali volio bih i protiv Norveške, njih smo izbacili u kvalifikacijama za ovo prvenstvo, oni su dobili wild card i došli na prvenstvo, pa da ih još jednom dobijemo", rekao je uz osmijeh Dolenec na kraju razgovora za MONDO.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC