• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP: Kraj slovenske bajke, "trikolori" u finalu!

Autor mondo.ba

Domaćin 25. Svjetskog prvenstva Francuska braniće zlato osvojeno prije dvije godine u Kataru, jer je u polufinalu slavila protiv Slovenije 31:25 (15:12). U finalu protiv boljeg iz meča Hrvatska - Norveška (petak, 20:45).

Reprezentacija Francuske prvi je finalista Svjetskog prvenstva, nakon pobjede protiv Slovenije 31:25 (15:12).

Domaćin 25. izdanja svjetske rukometne smotre, nošen sjajnom podrškom svoje publike u Parizu, od samog starta meča nametnuo je svoj ritam.

Vodio je od početka do kraja i sasvim zasluženo plasirao se u finale, gdje će braniti zlatnu medalju osvojenu prije dvije godine u Kataru, te pokušati doći do sedmog najsjajnijeg odličja na prvenstvima Svijeta.

Podmlađeni sastav Slovenije, koji je tokom cijelog prvenstva činio čuda, ipak u polufinalu nije imao snage za još jedno.

FRANCUSKA - SLOVENIJA 31:25 (15:12)

Prvu ozbiljnu prednost Francuzi su stekli u osmom minutu, kada je na semaforu stajalo 4:1. U prvih deset minuta jedini strijelac za Slovence bio je Jure Dolenec. Nije pomogao ni igrač više, jer su za dva minuta izabranici Veselina Vujovića postigli jedan, a primili dva gola. Imali su Francuzi u tom trenutku maksimalna četiri gola prednosti.

Nakon vođstva 6:2, domaći su nakratko stali, te dopustili Slovencima da vežu tri uspješna napada i dođu samo na gol zaostatka. Ali, ne i izjednačenja, iako su imali nekoliko prilika za potpuni priključak.

Tim Didijea Dinara znao je da kazni promašaje, pa je u 20. minutu Luk Abalo sa dva pogotka ponovo donio nešto sigurniju prednost domaćinu, 9:6. Pet minuta prije odmora, Francuzi su povećali vođstvo na "plus pet", kada je Kentin Maje realizovao brz kontranapad za 13:8.

Bila je to najveća prednost domaćina Mundijala u prvom poluvremenu, koje je završeno rezultatom 15:12. U posljednjim trenucima prvog dijela odlični Dolenec realizovao je sedmerac i svojim petim golom vratio nadu Sloveniji da u nastavku može parirati raspoloženim Francuzima.

Sličan tok utakmica je imala i u drugom poluvremenu.

Golman Francuske Vensan Žerar bio je veoma raspoložen, pa je početkom nastavka odbranio nekoliko zahtjevnih udaraca i sačuvao prednost "trikolora", koja je većim dijelom meča iznosila tri do pet pogodaka.

Nikola Karabatić tek u 36. minutu postigao je svoj prvi gol, a ubrzo zatim i drugi. Deset minuta kasnije Nedim Remeli natjerao je Vujovića da zatraži tajm-aut, jer je vođstvo Francuza u tom trenutku bilo šest golova (25:19) i činilo se da "zmajčeki" neće moći više da održe priključak.

Ipak, Slovenci se nisu predali. Držali su se koliko su mogli najviše zahvaljujući raspoloženom Marku Bezjaku. Mini serijom ponovo su stigli na tri gola zaostatka, ali je identična reakcija uslijedila na drugoj strani.

U posljednjih deset minuta meča ušlo se s rezultatom 26:21 i bila je to prednost koju su Francuzi rutinski održali i bez većih problema meč priveli kraju. Završilo je 31:25.

Žerar je meč završio sa 16 odbrana, dok je Remili bio najbolji strijelac sa šest pogodaka. U poraženom sastavu najefikasniji je bio Dolenec sa pet golova, a sve ih je postigao u prvih 30 minuta meča.

Sloveniji, kao najprijatnijem iznenađenju Mundijala, ostaje borba za bronzu.

U drugom polufinalnom meču u petak sastaju se Hrvatska i Norveška (20:45).

Dan kasnije u istom terminu na programu je meč za treće mjesto, dok je finale zakazano za nedjelju od 17:30 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC