• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I baraž ostao san za Marinovićeve "zmajiće"

Autor mondo.ba

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Portugalu (4:2) i nije uspjela da izbori plasman u baraž za Evropsko prvenstvo 2019. godine u Italiji i San Marinu.

 U-21: Portugal - BiH 4:2, zmajići bez baraža Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Poslije neuspjeha u Rumuniji (2:0) u pretposljednjem kolu kvalifikacija nakon čak šest vezanih pobjeda, izabranicima Vinka Marinovića bila su neophodna tri boda za plasman u baraž na stadionu "Maritimo" u Funšalu.

"Zmajići" su se predstavili u dobrom svjetlu i pružili maksimum, ali su domaćini bili bolji i zabiježili trijumf koji ih vodi u doigravanje.

PORTUGAL - BiH 4:2 (1:1)

Domaćin je do prednosti stigao u 20. minutu nakon sjajanog udarca sa distance Andrea Horte, koji je pogodio mrežu Nemanje Trkulje, inače golmana banjalučkog Borca.

Ipak, u samom finišu prvog dijela, Ermedin Demirović je poslije odlične akcije izbjegao ofsajd zamku i rutinski izjednačio na 1:1.

Početkom nastavka, Portugalci su poslije mnogo sreće ponovo stekli gol prednosti iako je loptu iz mjesta gdje se spajaju prečka i stativa "izvadio" Trkulja, ali na odbijenu natrčao Žoao Feliks i uz pomoć stative je poslao u mrežu - 2:1.

A kad je u 64. minutu poslije fantastičnog solo prodora pogodak postigao "rezervista" Dijogo Konsalveš, bilo je jasno da sljedećeg ljeta nećemo gledati BiH na šampionatu Evrope u Itaiji i San Marinu.

A tamo će možda biti Portugalci, koji će kroz baraž gdje su se već plasirali Poljska, Grčka i Austrija,
probati da se domognu Evropskog prvenstva.

U sudijskoj nadoknadi, Portugalci su "ovjerili" ubjedljivu pobjedu pogotkom Žoaoa Felipea, iako je Heriberto Tavariš zakucao loptu u mrežu, kojem je na kraju i pripisan...

A već u narednom napadu na drugoj strani, BiH je smanjila rezultat za oproštaj od ovih kvaifikacija i šanse da će po prvi put zaigrati na kontinentalnoj U-21 smotri, a gol je postigao na svom debiju Alvin Turkeš.

Još dva susreta ove grupe su odigrana u utorak - Vels je na svom terenu pobijedio Švajcarsku sa 3:1, dok je Rumunija dočekala Lihtenštajn i slavila 4:0.

Rumunija je kvalifikacije završila na prvom mjestu sa 24 boda i plasirala se na EP, dok drugoplasirani Portugal ide u baraž. Bosna i Hercegovina je treća sa 18 bodova ispred Velsa (13), Švajcarske (10) i Lihtenštajna (0).

PORTUGAL: Žoel Pereira (GK), Dalot, Žorže Fernandeš, Juri Ribeiro, Pedro Rodrigeš, Žoao Karvaljo, Diogo Žota (C), Žoao Feliks, Diogo Leite, Žoao Filipe i Andre Horta.

BiH: Trkulja (GK), Kadušić, Mihojević, Radeljić, Memija (C), Demirović, Gojak, Jukić, Ćavar, Peco, Lončar.

Rezultati posljednjeg kola

Vels - Švajcarska 3:1
Portugal - Bosna i Hercegovina 4:2
Rumunija - Lihtenštajn 4:0

Tabela:

1. Rumunija 10 7 3 0 19:4 24
2. Portugal 10 7 1 2 33:11 22
3. Bosna i Hercegovina 10 6 0 4 24:11 18
4. Vels 10 4 1 5 11:14 13
5. Švajcarska 10 3 1 6 11:18 10
6. Lihtenštajn 10 0 0 10 2:42 0

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC