• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mićić za MONDO: Sloga izrasta u veliku ekipu!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Fudbaleri Sloge iz Gornjeg Crnjelova otputovali su na pripreme u Antaliju, gdje će odigrati dva ili tri prijateljska meča kako bi se što bolje spremili za nastavk prvenstva i borbu za titulu u Prvoj ligi RS sa banjalučkim Borcem.

 FK Sloga Gornje Crnjelovo pripreme u Antaliji 2019 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U narednih sedam dana, fudbaleri Sloge iz Gornjeg Crnjelova za nastavak prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske pripremaće se u Antaliji.

Tursko ljetovalište već nekoliko godina je baza prvoligaša Srpske, koji je poznao prepoznatljiv po tome da svake sezone dio zimskih priprema obavlja u ovom gradu, još od vremena kada je nastupao u Drugoj ligi Republike Srpske.

Šef stručnog štaba ekipe iz Semberije Dragan Mićić smatra da je obavljen dobar posao tokom priprema, a "fasada" će biti postavljena na obalama Sredozemnog mora

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Gradina Srebrenik - Sloga 0:2

Budućnost Banovići - Sloga 4:1

Sloga - Zvijezda Gradačac 1:0

Orašje - Sloga 0:1

Sloga - Podrinje Mačvanska Mitrovica 6:1

Sloga - Alfa Modriča 4:2

Sloga - Loznica 2:2

"Možemo biti zadovoljni dosadašnjim dijelom priprema, s obzirom da smo doveli veliki broj igrača. Bilo je potrebno vrijeme da se saigrači upoznaju i nova ekipa uigra. Kontrolne utakmice poslužile su nam da steknemo uvid u pojačanja koja smo angažovali i smatram da smo sve odradili po planu", rekao je Mićić.

Ekspedicija iz Gornjeg Crnjelova danas je otputovala u Tursku, gdje je planirano da odigra dva ili tri prijateljska meča. 

"Jedan protiv ukrajinskog velikana, a drugi protiv tima iz Prve lige Kazahstana", saopšteno je iz kluba.

Sve to s ciljem kako bi se ekipa što bolje pripremila za start proljećnog dijela sezone, u kojem će za nastojati da stigne i prestigne vodeći Borac, koji je zimsku pauzu dočekao sa tri boda prednosti.

"Bazni dio priprema smo obavili, a sada idemo u Antaliju gdje ćemo više raditi na uigravanju linija i taktičkom dijelu. Tamo ćemo sigurno odigrati dvije utakmice, a možda i treću. Sloga je organizovan klub, koji vodi računa o svojim igračima. Predsjednik Zlatko Krbanjević i ove godine obezbijedio nam je da se nesmetano pripremamo i u dobrim uslovima, sa jakim protivnicima i odličnim terenima, što bolje uigramo. To je još jedan pokazatelj da Sloga raste u ozbiljnu ekipu", poručio je Mićić.

FK Sloga - za pet godina iz ŠESTE u PRVU ligu RS!

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

POJAČANJA

Tokom zimskog prelaznog roka, u Slogu su stigli: Joco Stokić (Tuzla siti), Elmin Hadžikadunić, Aldin Šišić (Čelik), Dejan Popović (Zvijezda Gradačac), Stevan Jovanović (Sijere Jug, Švajcarska), Danijel Zlatković (Alfa Modriča) i Nikola Mazić (Borac), Igor Krmar (Atlantas, Litvanija).

Smatra da je Uprava kluba, na čelu sa predsjednikom Krbanjevićem, obavila dobar posao tokom zimskog prelaznog roka i da Sloga u nastavak prvenstva ulazi znatno jača nego jesenas.

"Zadovoljni smo, iako smo mogli dovesti još jedno kvalitetno pojačanje. Ipak, smatram da smo jači neko u protekloj polusezoni i da ćemo spremno dočekati nastavak prvenstva", dodao je nekadašnji golgeter Crvene zvezde.

Iako je Borac zimovao na prvom mjestu Prve lige RS, Mićić smatra da tri boda razlike ne predstavljaju nedostižnu prednost Banjalučana.

"Gledaćemo samo sebe. Znamo da je Borac veliki klub, sa imenom, tradicijom i svi uslovi su na njihovoj strani. Ali, pokazali smo još jesenas da smo ozbiljna ekipa, tako da vjerujem da ćemo se ravnopravno boriti sa Banjalučanima. Igraćemo tri utakmice međusobno, mnogo bodova je u opticaju, tako da smo uvjereni da kraj sezone možemo dočekati ispred Borca", poručio je Mićić.

MONDO: Oni su obilježili jesen u Prvoj ligi RS!

Osim dobrih nastupa u Prvoj ligi RS, Sloga je briljirala i u Kupu BiH, gdje je izborila plasman u četvrtfinale.

Put joj je sada otvoren i za plasman među četiri najbolje ekipe, s obzirom da ih je žrijeb "spojio" sa federalnim drugoligašem Klisom iz Buturović Polja.

"Pruža nam se mogućnost da napravimo još jedan iskorak, ali sigurno da ne smijemo potcijeniti ekipu Klisa. I sami znamo da kup nosi iznenađenja i da je sve moguće. Protivnik jeste po mjeri, ali u ove duele moramo ući ozbiljno i ne smijemo ništa prepustiti slučaju", zaključio je šef stručnog štaba Sloge.

Zbog odlaska na sedmodnevne pripreme u Antaliju, prvi meč četvrtfinala Kupa BiH na svom terenu igraće 5. marta, a ne 27. februara kada će biti odigrana preostala tri meča. Revanš susreti zakazani su za 15. mart.

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC