• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO Tim kola: "Hobotnica" Hodžić odbranio sve!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Mladi čuvar mreže Sutjeske, koji u ovom klubu nastupao kao pozajmljen igrač Radnika, neutralisao sve udarce koje su uputili fudbaleri banjalučkog Borca i timu iz Foče omogućio da ostane neporažen u duelu sa liderom Prve lige RS.

 MONDO Tim kola Prva liga RS 21. kolo Samed Hodžić najbolji igrač 21. kola Prve lige RS Izvor: MONDO

Drugu sedmicu u nizu, igrač kola u Prvoj ligi Republike Srpske je golman!

Ovaj put, nakon veterana Dejana Plisnića, prvo ime je više nego duplo mlađi Samed Hodžić, svakako najzaslužniji što je njegov tim u duelu sa liderom prvoligaškog karavana, banjalučkim Borcem, ostao neporažen.

Mladi golman, rođen 1999. godine, koji u dresu Fočaka nastupa kao pozajmljeni igrač premijerligaša, bijeljinskog Radnika, uspio je ukrotiti sve udarce ka golu Sutjeske i svom timu donijeti vrijedan bod u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa, a sebi titulu igrača kola u našoj rubrici i drugi put u sezoni mjesto u društvu odabranih.

Pokušavali su gosti iz Banjaluke, bili bolji rival, stvarali prilike, ulaskom Demira Jakupovića u nastavku stvorena je dodatna opastnost po gol Fočaka, ali je Hodžićeva mreža ipak ostala netaknuta. Mogli su i domaći do gola, ali raspoloženi Miloš Sekulović nije uspio da savlada golmana Borca.

Drugoplasirana Sloga pobjedom u semberskom derbiju protiv Podrinja 2:0 uspjela je iskoristiti remi Borca i smanjiti zaostatak za Banjalučanima na šest bodova.

Mrežu gostiju u nadoknadi prvog poluvremena "načeo" je najbolji pojedinac susreta Dejan Popović, da bi konačnih 2:0 postavio Dušan Ristić, koji se nakon nekoliko kola "vratio" u našu rubriku i učvrstio drugu poziciju iza klupskog kolege i lidera na tabeli, Dragiše Komarčevića.

Izvor: MONDO/Nikola Kulaga

Drugu sedmicu zaredom, a ukupno treći put u proljećnom dijelu prvenstva Prve lige RS, trener kola je Danimir Milkanović, strateg Tekstilca iz Dervente.

Dervenćani su na veoma teškom gostovanju Drini u Zvorniku, kod direktnog konkurenta u borbi za opstanak u društvu najboljih, uspjeli ostati neporaženi (0:0), čime su nastavili uspješnu proljećnu seriju. Poslije uvodnog poraza u Modriči, "krojači" su nanizali tri pobjede i remi i sada sve konce drže u svojim rukama.

Tekstilac je tako zadržao nadu da može čak i do plasmana u Ligu za prvaka. Za to, potrebno je da u posljednjem kolu na svom terenu savlada Sutjesku, ali i da se poklope rezultati mečeva u Janji i Banjaluci. S druge strane, Drina će igrati Ligu za opstanak, gdje će pokušati da izbjegne selidbu u niži rang takmičenja.

Duel u Zvorniku obilježile su odbrane, koje su ostale nesavladane. Istakli su se iskusni defanzivci Nikola Vasiljević, s jedne, i Dragan Jolović, s druge strane, te tako zaslužili mjesto u 11 najboljih proteklog vikenda.

Izvor: MONDO/Nikola Kulaga

Fudbaleri Alfa Modriče bili su nadomak velikog trijumfa u Istočnom Sarajevu protiv Slavije, koji bi im mnogo značio i borbi za opstanak, ali su na kraju morali da se zadovolje bodom.

Vodili su 2:0 na poluvremenu, a prvi pogodak za goste postigao je Ognjen Jaćimović, fudbaler koji je nedavno stigao u grad pod Majnom. U drugom meču upisao je prvenac u dresu novog kluba i pokazao da će biti veliko pojačanje za nekadašnjeg šampiona BiH.

Ipak, "sokolovi" se nisu predavali. U drugom poluvremenu postigli su dva gola, od čega izjednačujući u petom minutu nadoknade, i to sa igračem manje. Stefan Arbinja, koji je prije 15 dana bio igrač 19. kola, pogodio je za 2:2.

Gol vrijedan tri boda, ali i plasmana u Ligu za prvaka, u duelu Kozare i Željezničara postigao je Miloš Kukić, koji je tako svom timu omogućio da nastavak prvenstva dočeka u "gornjem domu", automatski i osigura opstanak u Prvoj ligi RS.

Mrkonjićani su u veoma lošoj formi i čini se da nemaju snage za se zadrže u "eliti" RS, a dodatni problem stvara im činjenica da ne igraju na svom stadionu, nego se sele na relaciji Banjaluka - Krupa na Vrbasu.

Protiv, čini se već otpisane Slobode iz Mrkonjić Grada, Rudar Prijedor stigao je do minimalne gostujuće pobjede, a jedini gol na meču postigao je Ognjen Davidović, igrač koji je "odskočio" u odnosu na ostale u pobjedničkom timu.

Još jedno kolo ostalo je do podjele na Ligu za prvaka i Ligu za opstanak. Dueli 22. runde na programu su u subotu.

TABELA (21. KOLO):

13 bodova - Dragiša Komarčević (Sloga),
10 - Dušan Ristić (Sloga),
8 - Bojan Marković (Željezničar), Vladan Danilović, Demir Jakupović (Borac), Dragan Jolović (Tekstilac),
7 - Saša Kajkut (Borac), Dejan Plisnić (Tekstilac), Zoran Kokot (Slavija), Luka Kulenović (Željezničar),
6 - Delimir Bajić (Borac), Siniša Jevtić (Drina),
5 - Neđo Šuka (Alfa Modriča), Dragan Došlo (Podrinje), Stefan Arbinja (Slavija),
4 - Đorđe Okuka, Dejan Rašević, Samed Hodžić (Sutjeska), Mile Paštar (Kozara), Igor Aničić, Miloš Žeravica (Borac), Stanislav Panić (Sloga), Nemanja Pekija (Rudar Prijedor),
3 - Nemanja Vidović, Miloš Srndović (Sloboda), Bojan Burazor (Borac), Marko Mrgud (Sutjeska), Mujo Mujagić (Rudar Prijedor), Blaško Guzijan, Filip Vujić (Podrinje), Novica Marković (Drina), Asmir Avdukić (Željezničar), Bojan Regoje (Slavija),
2 - Neven Bunić, Boris Raspudić, Dejan Glišić, Milovan Vuk Novaković (Kozara), Goran Lukić, Nenad Lazarevski (Alfa Modriča), Boriša Bodiroga, Živan Marković, Nemanja Lekanić, Bojan Mihajlović, Nikola Mazić (Sloga), Milun Avramović, Aco Đokić (Podrinje), Aleksandar Radulović, Nikola Mojović (Borac), Stefan Gavranović, Nedim Ramić, Mirza Hamzabegović (Rudar Prijedor), Marko Bogićević, Nikola Vasiljević (Drina), Igor Susaković (Tekstilac), David Čolić (Željezničar), Vučina Šćepanović (Slavija),
1 - Ivan Delić, Davor Arnautović, Baćo Nikolić, Mlađen Karaman, Bojan Maksimović, Vukašin Benović, Dejan Popović (Sloga), Nikola Popovac (Slavija), Srboljub Jandrić, Mladen Ilić, Miloš Kukić (Kozara), Marko Savatović, Siniša Dujaković, Stojan Vranješ, Đorđe Ćosić, Almedin Ziljkić (Borac), Stefan Rakić (Podrinje), Mihajlo Savanović, Srđan Malinović, Adnan Ljutić, Vladan Gračanin (Sloboda), Nebojša Babić, Dejan Bosančić, Adonis Bilal, Igor Kuzmanović, Milan Milanović (Željezničar), Mitar Trifković, Radoslav Prljeta, Nebojša Prljeta, Nemanja Đekić, Danijel Zlatković, Nemanja Bamburać, Stefan Trivan, Igor Stepančev, Ognjen Jaćimović (Alfa Modriča), Slaviša Maksimović, Miloš Đorđević, Dragiša Stanić, Siniša Radoja, Ozren Perić, Marko Despotović (Tekstilac), Mile Kovačević, Danilo Marmat, Ognjen Davidović (Rudar Prijedor), Ognjen Pljevaljčić, Boško Radović, Marko Terzić, Dženan Krajišnik, Marko Ivanović, Miloš Sekulović (Sutjeska), Filip Blagojević, Slađan Stupar, Stefan Spasojević (Drina).

TABELA TRENERI:

3 boda - Zumbul Mahalbašić (Podrinje), Nedžad Žerić (Rudar Prijedor), Darko Vojvodić (Borac), Zoran Ćurguz (Željezničar), Danimir Milkanović (Tekstilac),
2 - Momčilo Stanić (Drina),
1 - Dragan Mićić (Sloga), Željko Vranješ (Sloboda), Miljan Radanović (Sutjeska), Marko Stojić (Alfa Modriča).

LISTA STRIJELACA:

11 golova - Bojan Marković (Željezničar),
9 - Saša Kajkut (Borac),
8 - Dragiša Komarčević, Dušan Ristić (Sloga), Luka Kulenović (Željezničar),
7 - Dragan Došlo (Podrinje), Dejan Glišić (Kozara), Filip Vujić (Podrinje), Zoran Kokot (Slavija),
5 - Stefan Gavranović (Rudar Prijedor), Neđo Šuka (Alfa Modriča), Demir Jakupović (Borac), Dejan Rašević (Sutjeska), Ozren Perić (Tekstilac), Milovan Novaković (Kozara), Stefan Arbinja (Slavija)...
------------------------

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

PRVA LIGA REPUBLIKE SRPSKE - 21. KOLO:

Drina - Tekstilac 0:0

Kozara - Željezničar 1:0 (1:0)
/Kukić 27/

Sloboda - Rudar Prijedor 0:1 (0:0)
/Davidović 81/

Slavija - Alfa Modriča 2:2 (0:2)
/Popovac 61, Arbinja 90+5 - Jaćimović 8, Radić 42 pen/

Sloga - Podrinje 2:0 (1:0)
/Popović 45+2, Ristić 68/

Sutjeska - Borac 0:0

TABELA: Borac 52, Sloga 46, Rudar Prijedor 36, Željezničar 30, Kozara 29, Podrinje 26, Slavija 24, Tekstilac 24, Drina 22, Alfa Modriča 21, Sutjeska 19, Sloboda 17.

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC