• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZMAJEVI: "Preko bare", pa u Brazil

Autor mondo.ba

Gotove su pripreme, sad slijedi ono pravo - utakmice! Reprezentativci Bosne i Hercegovine su u Sarajevu uradili sve što su planirali i već u utorak polijeću ka SAD, gdje će odigrati nekoliko pripremnih mečeva pred početak Mundijala.

 ZMAJEVI: "Preko bare", pa u Brazil Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Bliži se istorijski nastup "zmajeva" na jednom velikom takmičenju. Do početka Svjetskog prvenstva ostalo je još dvadesetak dana, a izabranici Safeta Sušića su u ponedjeljak uveče odradili i posljednji trening u Hrasnici.

Već sutra ih očekuje let iz Sarajeva za Sjedinjene Američke Države, gdje će odigrati dva kontrolna meča - najprije 30. maja sa Obalom Slonovače u Sent Luisu, a onda i protiv Meksika 3. juna u Čikagu.

Pred polazak sa Sarajavskog aerodroma je zakazana konferencija za štampu i ispraćaj BiH u Brazil.

"Pres konferencija povodom odlaska reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo biće održana sutra, 27. maja u 10.45 sati na aerodromu u Sarajevu umjesto na Ilidži kako je ranije bilo najavljeno. Na konferenciji za štampu mogu prisustvovati samo predstavnici medija koji su akreditovani za praćenje priprema reprezentacije za SP", saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH uz napomenu da "predstavnici medija na aerodrom dođu najkasnije do 10:30 sati".

Poslije čikaške utakmice, uslijediće i let za Guaruju, grad i ostrvo udaljeno 90 kilometara od Sao Paola, koji će biti baza "zmajeva" u Brazilu.

Posljednja provjera pred početak Mundijala, izabranici Safeta Sušića imaće protiv mladog tima Santosa 9. juna.

"Zmajeve" u Brazilu očekuju najmanje tri utakmice u okviru Grupe F - prva protiv Argentine u Rio de Žaneiru (15. jun), potom sa Nigerijom u Kujabi (21. jun) i na kraju protiv Irana u Salvadoru (25. jun).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC