• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaplet 06: "Terapija" svima treba

Autori mondo.ba Autori Milica Kulić

Svoju terapiju smijehom za koju su bili zaduženi mladi glumci DIS pozorišta iz Banjaluke dobili su svi koji su večeras posjetili Gradsko pozorište "Jazavac" i pogledali predstavu "Terapija".

 Zaplet 06: "Terapija" svima treba  Izvor: Vedran Ševčuk, MONDO

Izvor: Vedran Ševčuk, MONDO

Treće večeri Međunarodnog festivala mladog glumca "Zaplet 06" banjalučka publika uživala je u predstavi "Terapija" rađenoj po motivima teksta "Nemreš pobjeć od nedjelje" u izvođenju ansambla banjalučkog DIS pozorišta.

"Ovo je najbolja predstava koju sam pogledala na Festivalu", bile su riječi djevojke koja je sjedila pored novinarke MONDO portala, a sudeći prema dugom aplauzu isto mišljenje dijele i ostali posjetioci Gradskog pozorišta "Jazavac".

Predstava Tene Štivčić u režiji Duška Stanivuka i Belinde Božičković posebno je oduševila mlađu publiku "Zapleta", koja se bez prestanka smijala glumačkim umijećima Smiljane Marinković i Bojana Kolopića.

Pomenuti glumci su na šaljive načine prezentovali svakodnevne probleme sa kojima se susreću današnji mladi parovi, poput ljubomore, zajedničkog života, seksa, plaćanja režija, planiranja budućnosti i porodice...Radnja predstave opisuje razvoj jedne veze od "slučajnog" upoznavanja na ulici, prvih izlazaka, do zajedničkog života i sitnica koje izluđuju oba partnera.

Djevojka ne može da prihvati opušteno ponašanje njenog dečka koji nema posao i povremeno uživa u lakim drogama, dok njemu smetaju njene bubice, stalno "zvockanje", dopisivanje sa drugarima i slične sitnice.

Predstava "Terapija" probleme u vezi dvoje mladih ljudi prikazuje iskreno i bez bogate scenografije i kostima, uz dobro doziran humor mladih snaga DIS pozorišta.

Da li će neko od glumaca osvojiti nagradu saznaćemo u ponedjeljak, 27. oktobra kada će festival "Zaplet" biti zatvoren.

Mlađoj populaciji preporučujemo da predstavu "Terapija" pogleda u nekom od narednih igranja u DIS pozorištu, a ako večeras niste stigli do Gradskog pozorišta "Jazavac" u petak, 24. oktobra možete da pogledate predstavu Nine Horvat "I živjeli su sretno…", ansambla "Scena" iz Gorice.

Pogledajte foto-galeriju!

*Na kraju malu kritiku upućujemo banjalučkoj publici koja u pozorište dolazi na sam početak predstave :)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop