• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako ispohovati meso bez prženja u dubokom ulju?

Autor mondo.ba

Umjesto ga pržite u previše ulja, napravite nemasno pohovano meso koje je jednako ukusno.

 Pohovanje mesa bez ulja Izvor: Shutterstock

Da li neko može da odoli pohovanom mesu? Ovako pripremljeno meso je sočnije i ukusnije od bilo kog, a najbolje se slaže uz pomfrit. Ipak, masna hrana nije toliko zdrava, pa je uvijek bolji izbor da izaberete neku drugu vrstu termičke obrade.

Ali, ako ne želite da se odreknete pohovanog mesa, onda vam predlažemo drugačiji način pripreme. Jednako je ukusno, a ne prži se u dubokom ulju.

Na ovaj način ne morate da pohujete samo meso, već i povrće.

Meso ili povrće pripremite kao i obično. Prvo uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, a onda i u prezle. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa premažite uljem. Pecite u zagrijanoj rerni na 200°C oko pola sata. Poslije 15 minuta okrenite na drugu stranu i nastavite da pečete.

(MONDO)

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop