• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da skuvate savršena jaja ZA VASKRS

Autor Teodora Boškovski

Pogledajte kako da skuvate jaja po želji!

 Koliko se kuvaju vaskršnja jaja Izvor: Shutterstock

Najradosniji hrišćanski praznik, Vaskrs, uskoro nam se bliži i njegov najvažniji simbol su jaja. Mnoge kulture još od davnina neguju običaj darivanja i razmjene jaja, jer se smatralo da teraju zle sile i donose sreću. Vremenom, hrišćani su prisvojili jaje kao uskršnji simbol dajući mu novo značenje - baš kao što pile izlazi iz jajeta i počinje da živi, tako je i Isus izašao iz groba i započeo novi i vječni život.

Kako bismo najbolje moguće pripremili jaja tako da nam ona prilikom kuvanja ne popucaju, važno je koliko ih dugo kuvamo. Postoje tri načina - meko, srednje i tvrdo. I svaki način kuvanja, reći će vam svaka kuvarica, mijenja okus jela, kao i samu teksturu jaja. Pa tako, meko kuhana jaja savršena su uz avokado i na tostu ili pravljenje nekog sosa ili salate.

Izvor: Shutterstock

Da biste napravili meko kuvana jaja, potrebno je da ih kuvate u vrućoj vodi tačno tri minuta. Za srednje kuvana jaja odvojite kuvanje u ključaloj vodi 6 minuta, a nakon toga ih stavite u hladnu vodu. Takva jaja su odlična za tjestenine ili ukrašavanje drugih jela. Tvrdo kuvana jaja treba kuvati 10 minuta, a onda ih prebacite u hladnu vodu. Žumance će ostati tvrdo, piše Real Simple.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop