• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Obamejang trese mreže i ove sezone

Autor mondo.ba

Borusija otvorila sezonu pobjedom 2:1 nad Majncom. Strelac oba gola Pjer Emerik Obamejang. Šalke pao u Frankurtu, “jarčevi” u oluji oduvali Darmštat.

Bajern je u petak uveče dao domaći zadatak svima u Bundesligi savladavši Verder 6:0 i najavio još jednu sezonu u kojoj će ostali klubovi pokušati da prekinu njihovu četveroghodišnju dominaciju.

Najveći konkurent po običaju biće Borusija Dortmund, a tu ulogu “milioneri” su opravdali pobjedom nad Majncom od 2:1 u prvom kolu Bundeslige.

Pohod na titulu Borusija Dortmund ove sezone počela je bez Humelsa, Mkhtarjana i Gundogana, ali sa povratnikom Geceom i Širleom koji je stigao iz Volfsburga.

Gece u subotu nije istrčao na teren zbog povrede, ali jeste Širle, koji je debi u žuto-crnom dresu počeo asistencijom za prvi gol Pjera Emerika Obamejanga, a potom nastavio izborenim jedanaestercem koji je Obamejang pretvorio u još jedan pogodak.

Reprezentativac Gabona uprkos potrošenih 111 milion evra u ovom prelaznom roku je praktično najveće pojačanje Borusije. Obamejang, koji je postigao 25 golova prošle sezone ostao je na Signal Iduna Areni i nastavio svoj golgeterski niz.

Poslije asistencije Širlea postigao je pogodak kojim je Borusija Dortmund nastavila niz od 17 utakmica bez poraza na svom terenu i ostala neporažena ekipa Bundeslige u 2016. godini.

Nije previše uzbuđenja bilo u prvom poluvremenu, tek poneka prilika na obje strane uprkos inicijativi domaćina. Taj posjed lopte Borusija je pretvorila u pogodak tek u pretposljednjem minutu meča kada je Širle oboren u šesnaestercu, a sudija opravdano pokazao na bijelu tačku.

Jedanaesterac je Obamejang pretvorio u pogodak za 2:0 i slavlje na Signl Iduna Parku.

To slavlje umalo da pokvare gosti u sudijskoj nadoknadi, nakon što je Muto postigao pogodak glavom poslije odličnog centaršuta De Blazisa.

Gosti ipak nisu imali snage za nešto više i Borusija je otvorila sezonu pobjedom 2:1.

Keln je na svom terenu savladao Darmštat rezultatom 2:0 u meču koji je nakratko bio prekinut zbog oluje.

Domaći su vodili od 11 minuta i gola Risea, a meč je odlučen nakon što su se fudbaleri dvije ekipe vratili sa prinudnog odmora zbog loših vremenskih uslova.

Modeste je pogodio za 2:0 i obezbijedio trijumf “jarčevima”.

HSV je razočarao svoje navijače remiziravši 1:1 sa Ingolštatom, posebno zbog činjenice da su domaći fudbaleri imali vođstvo tokom većeg dijela meča.

Do njega su došli u 30. minutu poslije odlične kombinacije golmana Renea Adlerai debitanta Bobija Vuda.

Adler je ispucao jednu loptu, a Amerikanac koji je stigao iz Union Berlina, izborio se za poziciju i zatresao mrežu.


Odličan način da se predstavi publici, iako je u Hamburg stigao sa dobrom preporukom – 17 postignutih golova u “Cvajti”.

HSV ipak nije uspio da upiše trijumf na startu sezone, pošto je Hinterzer u 79. minutu izjednačio na 1:1.

Šalke je loše otvorio sezonu porazom 1:0 od Ajntrahta iako je mogao sa još kojim pogotkom u mreži da se vrati iz Frankfurta.

Majer je postigao odlučujući gol u 13. minutu, a mogao je još jednom da zatrese mrežu, međutim, Farman je odbranio njegov udarac sa bijele tačke.

U posljednjem današnjem meču Borusija iz Menhengladbaha savladala je Bajer Leverkuzen 2:1 i pridružila se ekipama koje su pobjedama započele novu sezonu, Bajernu iz Minhena, imenjaku iz Dortmunda, te Volfsburgu i Ajntrahtu.

REZULTATI  1. KOLA

Keln - Darmštat 2:0 (1:0)
/Rise 11, Modeste 61/

Augzburg – Volfsburg 0:2 (0:1)
/Didavi 35, Rodrigez 89/

Borusija Dortmund – Majnc 2:1 (1:0)
/Obamejang 17, 89 – Muto 90/

Ajntraht – Šalke 1:0 (1:0)
/Majer 13/

Hamburger – Ingolštat 1:1 (1:0)
/Vud 30 – Hinterzer 79/

Borusija Menhengladbah - Bajer Leverkuzen 2:1 (1:0)
/Han 45+1, Štindl 85 - Pohjanpalo 79)

nedjelja

Herta - Frajburg (15:30)

Hofenhajm - RB Lajpcig (17:30)

Odigrano u petak

Bajern Mihnen - Verder 6:0 (2:0)
/Alonso 9, Levandovski 13, 46, (p) 76 Lam 66, Riberi 73, /

TABELA: Bajern Minhen 3, Volfsburg 3, Keln 3, Borusija Dortmund 3, Borusija Menhengladbah 3, Frankfurt 3, Ingolštat 1, HSV 1, Herta (-1) 0, Hofenhajm (-1) 0, Frajburg (-1) 0, Lajpcig (-1) 0, Bajer Leverkuzen 0, Majnc 0, Šalke 0, Augzburg 0, Darmštat 0, Verder 0

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC