• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Festival amaterskog teatra "Laktaši 2017"

Autor mondo.rs

Dvanaesti internacionalni festival amaterskog teatra "Laktaši 2017" održaće se od 22. do 25. juna, a organizator je "Centra za kulturu i obrazovanje" Laktaši.

Svečano otvaranje festivala biće upriličeno u četvrtak, 22. juna u 19.30 časova, premijerom predstave "Put oko sveta", autora Branislava Nušića, u režiji Jovane Mirković a u izvedbi dramskog studija "Daske" Laktaši. Nakon predstave, od 21 čas, gosti će imati priliku da uživaju u muzičkom duu pod nazivom "Summer duo bling" Petra Golubović (vokal) i Dušan Pokrajčić (klavijature).

Pored domaćina, u takmičarskom dijelu programa, na festivalu učestvuje još šest pozorišnih grupa i to iz: Novog Sada (Srbija), Bijelog Polja (Crna Gora), Siska (Hrvatska), Niša (Srbija), Kragujevca (Srbija) i Pala (RS/BiH), a u netakmičarskom dijelu, dječija pozorišna grupa iz Novog Grada (RS/BiH).

Festival je takmičarskog karaktera i svake festivalske večeri, nakon odigranih predstava, biće održan okrugli sto kojeg će voditi Radenka Ševa, glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske. Predstave će se igrati u dva termina i to u 19 i 21čas. U nedjelju, u 20 časova, biće prikazana i jednosatna projekcija studentskih kratkometražnih filmova, studenata Akademije umjetnosti u Banjaluci, sa 3. i 4. godine, smjer Režija i Produkcija.

Selektor 12. Internacionanog festivala amaterskog teatra je mr Mario Ćulum, docent Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci. Stručni žiri čine: dr Nataša Glišić, profesor Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, Bojan Kolopić, glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske i dr Ljiljana Čekić, glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Pokrovitelji festivala su Opština Laktaši i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske. Program možete da pročitate ovdje:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop