• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje likovna kolonija u Laktašima

Autor mondo.ba

Izložbom slika sa prošlogodišnje likovne kolonije večeras u 20 časova u Centru za kulturu i obrazovanje zvanično će početi dvanaesti saziv likovne kolonije "Lasta 2017" u Laktašima.

Posjetioci će imati priliku uživati u različitostima prikazanim u 20 radova nastalih na prošlogodišnjoj koloniji koja nije bila tematski uslovljena.

Tako će biti i ove godine, kada će umjetnici stvarati po slobodnom izboru, odnosno djela će nastajati u zavisnosti od njihove trenutne inspiracije. Pored 18 umjetničkih slika, posjetioci će imati priliku pogledati i dvije skulpture Dušana Pašića, saopštili su organizatori.

Na likovnoj koloniji „Lasta 2017”, koja će trajati u periodu od 18 do 25. avgusta, učestvovaće 11 umjetnika iz Srbije i Republike Srpske, a to su: Miloš Vujić, Davor Grabovac, David Dronjak, Nikolina Peslać, Jagoda Šestić, Dragana Karanović, Branka Janković Knežević, Slobodan Knežević, Lazar Marković, Milan Matavulj i Boris Eremić.

Selektor ovogodišnje kolonije je istaknuta istoričarka umjetnosti, Vidosava Grandić, koja je, za ovu izložbu istakla kako „razlike u generacijskoj percepciji i interpretaciji istih ili sličnih tema u ovakvim sazivima ostvaruju dodatni efekat - kreativni podsticaj. Zato su slike i skulpture nastale na ovom jedanaestom sazivu, obeležene različitim likovnim vizijama interpretiranim po meri vlastitog mikrokosmosa, ali i po meri lepote dostupne slikarskom vidovitom pogledu..“

Organizator, JU „Centar za kulturu i obrazovanje“ Laktaši kažu da će i ove godine, uz lijepo druženje koje se uvijek podrazumijeva tokom kolonije, obogatiti svoj fundus kvalitetnim umjetničkim djelima raznovrsnih stilova te će na taj način omogućiti publici da uživa u različitostima koje se na kraju spoje u jednu cjelinu zvanu umjetnost.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop