Kako očistiti fleke od znoja sa odeće

Autor:

Sigurno imate barem jednu belu majicu koja ispod pazuha ima žute fleke? Evo kako da ih se rešite.

0
A- A A+

Kao što verovatno već znate, glavni krivac za te fleke je znoj. U kombinaciji sa mastima koje koža otpušta, znoj stvara odvratne žute fleke na odeći.

Međutim, nije najgore što se pojave, najgore je što ih je teško oprati jer ne reaguju na vodu i deterdžent - možda malo izblede, ali se ne skinu skroz.

Šta možete da uradite?

Najpre, pokušajte da sprečite pojavu tih fleka tako što nećete koristiti antiperspirante i dezodoranse koji sadrže aluminijum jer ta supstanca reaguje sa flekama od znoja i otežava pranje.

Neki stručnjaci savetuju da, ako već koristite dezodorans, preko nanesete bebi puder, kako bi upio višak vlage i sprečio pojavu fleka.

Ako vam se žute fleke ipak nekako pojave na odeći, najbolje je da ih prvo tretirate sirćetom koje će "prekinuti vezu" između pamučnih vlakana i znoja. Sipajte sirće na fleku, ostavite da deluje 20 minuta, a zatim uobičajeno operite.

Drugi način da se rešite ovih fleka je da u litar vode sipate pet kašika soli, a zatim sunđerom to nanesete na fleku i istrljate. Posle toga uobičajeno operite odeću.

Tagovi:

Ostale vijesti