Da li je bezbedno putovati u Španiju?

Autor:

Prošlo je skoro sedam dana od terorističkog napada u Barseloni. Da li je sada bezbedno putovati u Španiju?

0
A- A A+

Grad Barselona će pojačati policijske patrole na ulicama i turističkim mestima, ali i važnijim sportskim i kulturnim događajima, nakon prošlonedeljnih smrtonosnih terorističkih napada u Kataloniji, saopštili su  zvaničnici.

"Već imamo prisustvo policije kod Sagrada familija, i bezbednosne mere su na snazi", izjavio je ministar zadužen za unutrašnja pitanja u regionalnoj vladi Katalonije Hoakim Forn, na konferenciji za novinare.

"Moramo, međutim, naći način da ih intenziviramo tako da budu u skladu sa turističkim posetama spektakularnoj crkvi koju je dizajnirao katalonski arhitekta Gaudi", naveo je on.

To će, kako je naveo, svakako biti jedno od mesta gde će prisustvo policije biti odmah intenzivirano.

U Španiji je i dalje na snazi drugi stepen pripravnosti zbog opasnosti od terorizma, nakon što je policija razbila grupu osumnjičenu za izvođenje prošlonedeljnih terorističkih napada u Barseloni i Kambrilsu.

"To nam omogućava da pojačamo bezbednosne resurse", rekao je ministar.

On je objasnio da će katalonska policija pojačati prisustvo na ulicama za 10 do 20 odsto, biće pojačan broj policijskih snaga na aerodromima i železničkim stanicama, ključnim turističkim lokacijama, na događajima koji privlače veliki broj ljudi, kao što su fudbalske utakmice, koncerti ili demonstracije.


Tagovi:

Ostale vijesti