Bivši vegetarijanci: Zašto ponovo jedemo meso

Autor:

Vegetarijance najčešće pitaju zašto su prestali da jedu proizvode životinjskog porekla, a sada su bivše vegetarijance pitali zašto su ponovo počeli da jedu meso.

0
A- A A+
hamburger, meso, vegan, vegani, festival hrane, vegetarijanac, vegetarijanska, soja, hrana Foto: Mondo/ Goran Sivački

Neko je na Reddit-u postavio ovo nesvakidašnje pitanje, a nekoliko bivših biljeda otkrilo je zašto ponovo jedu meso. Razlozi su različiti.

Dok neki od njih jednostavno kažu da su "sanjali čizburger", drugi imaju malo složenije razloge - najveći broj žena "vratio" se starom režimu ishrane nakon porođaja, da bi bile sigurne da u mleku imaju dovoljno nutrijenata za bebu.

"Sanjao sam čizburgere skoro tri nedelje svake noći. Sanjao sam da me jure čizburgeri. Pet godina sam bio vegetarijanac, a onda sam odustao jer sam shvatio da sam hedonista, više nego moralista. To je bilo pre tri godine, i dalje jedem meso", napisao je svoju "ispovest" jedan muškarac.

Jedna devojka je za "izdaju" vegetarijanstva okrivila svog dečka koji joj na uvo šaputao "slanina, piletina, biftek" kada je mislio da ona spava.

"Raskinuo sam sa devojkom koja je vegetarijanac. Razumem vegetarijance, ali ja ipak mislim da sve treba jesti u umerenim količinama", jedan je od navedenih razloga.

Korisnica Reddita kaže da je bila vegetarijanka deset godina, ali je ponovo počela da jede meso kada je rodila decu.

"Sa prvim detetom sam uspela da ne jedem meso jer ona voli povrće. Moje drugo dete nije htelo da jede nikakve amino kiseline koje je teško naći u povrću, pa sam na kraju odustala i uvela sam ribu u našu ishranu. Polako sam počela da jedem i ostalo meso, ali ipak i dalje najčešće jedemo ribu", napisala je jedna mama.

Ostale vijesti