• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

18 modnih trendova za 2018.

Autor mondo.rs

Godinu za nama obeležile su čizme preko kolena, mat karmini, ajlajneri, papuče sa krznom i male tašne. Hajde da vidimo da li ćemo nešto od toga nositi i 2018...

Biciklistički šorts

Omiljeni komad garderobe onih koji se bave jogom ili aerobikom, tokom 2018. će izaći na ulice! "Iv Sen Loran" je već ponudio modele sa čipkom koji se nose ispod širokih haljina do pola butine. Nina Riči je biciklistički šorts kombinovala sa glomaznom košuljom.

Providne plastične tašne

Ovo nije novost u svetu mode, ali će tokom 2018. provdine tašne biti "must have". Možda nisu praktične jer sa njima "nema laži, nema prevare", ali "Valentino" i "Šanel" su ponudili dobro rešenje - manja torba od neprozirnog amterijala koja se ubaci u providnu.

Kardigani

Za razliku od providnih torbica, kardigani su veoma praktični - ako ste nabacili koji kilogram viška. taj duži džemper pokriće sve što želite. "Dior" ih kombinuje uz svilene haljine do kolena, i to izgleda baš, baš seksi.

Lutkice

Nikada nismo prestari za igračke! Zato nabavite neki ludi privezak od plastike, metala, krzna ili porcelana i okačite ga o svoju tašnu, kofer, oko ruke, ili kao privezak na lancu koji vam visi do pupka. Lutkice će obeležiti 2018, čak i u vidu dezena na materijalima.

Čist izgled

Zaboravite na tešku šminku, mat karmine, ajlajnere i svilene trepavice. Ove godine će u modi biti lice devojčice - sveže, zdravo, prirodno rumeno. Kako se to postiže? Pa, šminka u prirodnim bojama može da pomogne, ali je od toga važnije da se zdravo hranite, ne pušite, da provodite što više vremena u prirodi i da se bavite nekim sportom.

Pantalone koje liče na trenerku

Ne samo što su udobne, već mogu i da se kombinuju sa raznim drugim komadima garderobe, ali i obuće. Aktuelni će biti jednobojni modeli sa štraftom sa spoljne strane nogavica, baš kao na pravoj trenerci, a to može da se nosi uz štikle, isto kao i uz baletanke, uz uzanu majicu, ali i uz sako koji prati telo. Da, i uz kardigan do kolena.

Haljine koje liče na spavaćice

Znate kako je Mija Farou izgledala u filmu "Rozmarina beba"? E, baš takve haljine će biti hit 2018 - šire, lagane, prozračne, pastelnih boja, do kolena, zatvorene do grla. Ni zvuči vam seksi? Ako uz to obujete štikle, uvijete kosu, ili napravite natapirani "konjski" rep, pa još usne namažete vatreno crvenim karminom - svi će vas primetiti!

Ružna obuća

To je zajedničko ime za ravne sandale koje liče na one za decu, ali i za starije osobe - sa kaiševima, udobne ali bez stila, kao i za gumene sandale poput onih koje se nose na stenovitim plažama. Nosite ih ako se usudite - niko se neće diviti vašoj obući, ali ćete time svima dati do znanja da ste baš "u trendu".

Krupne minđuše

To ne može svako da nosi, zao pazite kakve modele ćete odabrati za sebe. Devojke sa dugim vratom mogu da eksperimentišu, ali one druge, kao i niže rastom, one koje imaju podvaljak, moraju da biraju viseće, a ne okrugle, jer jednostavno nisu za njih.

Mokasine

Neki muškarci ih uvek nose, bez obzira na modne trendove, ali sada će mokasine ili "koledžice" nositi i žene i devojke. Poželjno je da budu od kože visokog sjaja, krute. Mogu da se nose uz sve i svašta, ali ipak najbolje idu uz pantalone ravnih ili širokih nogavica, kao uz sasvim kratak šorts.

Објава коју дели Rocco P. (@roccopworld) дана

Heklane bluze

Ne brinite ako nema ko da vam ih napravi - "Guči" ih je već izbacio u kolekciji za sledeću sezonu, ali možete da ih kupite i za mnogo manje novca - kod bakica na ulici, na primer. Mada, zašto ne biste uzeli heklicu i konac u ruke i napravili sami sebi bluzu na bretele? Postoje "kako da" video objašnjenja na YouTube.

Džins od glave do pete

Pravilo da se farmerke i džins jakna, ili košulja i pantalone od džinsa nikako ne nose zajedno - više ne važi! Obucite se u džins od glave do pete, a poželjno je da čak ni boje ne budu iste - farmerke mogu biti tegeg, džins košulja sasvim svetla, a jakna plava.

Teget farmerke

Prve takve modele izbacio je za sledeće proleće i leto Tom Ford, ali su onda svi počeli da ga imitiraju i da prave sasvim teget farmerke, ujednačene boje. Takvi modeli mogu da se nose na posao, čak i u pozorište.

Објава коју дели Mr.S. (@artsoulrus) дана

Upadljivi cvikeri

Ako ste prošlog leta investirali u neki veliki svetlucavi ram, u stakla koja liče na ogledala, u mačkasti okvir koji pokriva veći deo lica, onda ove godine ne morate da kupujete nove cvike za sunce - nosiće se isto što i prošle godine.

Crvena boja

Sve je počelo onim "Fendi" crvenim čizmama preko kolena, za kojim su žene poludele krajem 2017, a koje su, zapravo, deo prolećne kolekcije, što znači da ćemo ih tek nositi - neki prave, a neki imitaciju. Tako se crvena boja vratila u živote pomodara, a možda i u vaš, što da ne, jer je vesela, zabavna i skoro svima dobro stoji.

Објава коју дели Fendi (@fendi) дана

Papuče

Žene se dele na one koje smatraju da su papuče isključivo kućna obuća, i na one koje su se čak i udale u nekom takvom modelu. Za ove druge imamo dobre vesti - modeli koji su nas preplavili 2017. u Novoj godini će dobiti neka nova lica i biće veoma moderna obuća. Od "Gučijevih" s krznom, do "Dior" sa perjem, devojke će klaparati u papučicama tokom cele 2018.

Šarene košulje

Ne "havajke", niti pruge i tufne, već dezeni koji su mnogo kreativniji - životinjice, bubice, cveće, voće i povrće... sve što može i ne može da vam padne na pamet naći će se na košuljama!

Osmeh i optimizam

To je uvek u modi!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop