Kako da rasplamsate strasti u novoj godini

Autor:

Ako ste upali u rutinu, evo saveta koji vam mogu pomoći da probudite uspavane strasti. Za više uživanja u godini pred nama nemojte se svađati, budite spontani i iskreni, nemojte da žurite i dajte lubrikantima šansu...

0
A- A A+

Evo šta savetuju seksolozi, kako da više uživate u krevetu ove godine.

Rešite nesuglasice

Ne možete očekivati da u krevetu sve funkcioniše savršeno ako nema harmonije i na svim ostalim poljima. "Ako prihvatimo kao istinitu tezu u koju ja duboko verujem, da je mozak najvažniji seksualni organ, naročito kad su žene u pitanju, držeći u sebi negativne emocije i ljutnju zbog nečega što je vaš partner rekao ili uradio, ili zbog nečega što nije rekao ili uradio, vi ozbiljno ugrožavate svoj seksualni život", objašnjava za "Dejli mejl" seksolog i bračni terapeut dr Niki Goldštajn. Ona kaže da će stvari u spavaćoj sobi promeniti nabolje tek kad rešite sve konflikte s osobom koju volite.

Potrudite se oko partnera i vaše veze

Što smo duže u vezi, manje se trudimo oko partnera. Za ponovno oživljavanje strasti trebalo bi da češće izlazite kao par, kao u prvim danima zabavljanja. Idite u šetnje, u bioskop, na večere. Sitni znakovi pažnje, jedan cvet - bez "povoda", omiljena čokolada ili novi roman pisca kojeg vaš partner voli mogu da učine čuda.

Razgovarajte o onome što želite

Ali, nemojte da to izgleda kao bezdušni "spisak želja". Ako samo nabrojite koje su vam sve maštarije neispunjene, vaš partner će se osećati kao da nije zadovoljio vaša očekivanja, tako da ćete mu potpuno razoriti samopouzdanje. Umesto toga, pokušajte da to što želite kažete usput, kad ste već u krevetu, kao nešto što vam je tog trena palo na pamet i što ste upravo poželeli da isprobate sa njim ili sa njom.

Odvojite dovoljno vremena za predigru

Ovo nije uvek jednostavno, naročito ako radite ili imate sitnu decu... Ali pokušajte da bar s vremena na vreme nađete način da u seksu uživate opušteno, kao u prvim danima veze. "Tokom predigre pojačava se cirkulacija krvi u genitalnoj zoni, uzbuđenje se povećava, pa će ako joj posvetite dovoljno pažnje i seks biti bolji", kaže Goldštajnova.

Koristite lubrikante

Ako nemate tu naviku, vreme je da je uvedete. Lubrikanti su izmišljeni s razlogom, možda vam se dopadne kako "rade".

Zaboravite stare navike

Isprobavanje novih stvari i malo eksperimentisanja s vremena na vreme najbolji je način da izbegnete upadanje u rutinu koja će na kraju potpuno ugasiti vaš seksualni život. Nova poza, seks u novoj prostoriji, vođenje ljubavi ujutru, dok se još niste sasvim razbudili umesto uveče, kad ste već mrtvi umorni, mogu da donesu taj dašak svežine koji vam je potreban da biste se ponovo posvetili jedno drugom.

Tagovi:

Ostale vijesti