• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Totenhemova lekcija Murinju, katastrofa Čelsija!

Autor mondo.rs

Može se reći da je Mančester siti praktično već osvojio titulu prvaka Engleske nakon katastrofe Čelsija i Mančester junajteda u ovom kolu.

Ekipa Antonija Kontea nastavlja da igra toplo-hladno, pa je nakon trijumfa nad Njukaslom - zabeležila ubedljiv poraz od Bornmuta, pred svojim navijačima - 0:3 na "Bridžu"!

Čelsi je primio gol u 51. minutu kada je Timue Bakajoko, po ko zna koji put ove sezone, u opasnoj zoni izgubio loptu i dozvolio da Džordan Ajb odmah "gurne" loptu za Vilsona koji koristi brzinu pored Garija Kejhila i rutinski rešava "oči u oči" sa Kurtoom.

Već u 64. minutu ponovo je "slomljena kičma" Kejhilu i Stanislas je duplirao prednost, da bi nekadašnji igrač Čelsija, Nejtan Ake, tri minuta kasnije dobro reagovao posle kornera za 3:0.

"Plavci" su na ovom meču igrali bez napadača (Batšuaji pozajmljen, Morata povređen), pa je Eden Azar još jednom morao da igra na toj poziciji koja mu očigledno ne odgovara.

Kasnije je u igru ušao mladi Hadson-Odoi, ali to je bilo već prekasno...

Katastrofalan je bio i Mančester junajted kome je Totenhem održao fudbalsku lekciju, a "crveni đavoli" imali sreće da ne prime više golova - 2:0 (2:0) na Vembliju!

Zadnja linija je poslala dugu loptu na Kejna, ovaj je lako dobio vazdušni duel i spustio loptu za Sona, da bi ovaj odlično ostavio Eriksenu koji rutinski postiže gol.

U 11. sekundi!

Podigao je od tog trenutka Mančester junajted nivo svoje igre, imao šanse preko Lingarda i Kejna, ali je odličan prodor Kirana Tripijera po desnoj strani u 28. minutu znači i drugi gol za domaćina. Oštru loptu je trapavo u svoju mrežu skrenuo Fil Džouns.

Nekoliko minuta kasnije Antonio Valensija je uklizao na Delea Alija u kaznenom prostoru, sasvim izvesno je to bio faul za penal, ali je sudija Andre Mariner odmahnuo rukom...

Murinjo je nezadovoljan igrom svog tima u svlačionicu otišao i pre poluvremena, ali ništa bolje njegova ekipa nije igrala ni u drugom delu i pravo je čudo kako se Totenhem zaustavio na dva pogotka.

Uz to, Murinjo je ostao i bez Maruana Felainija koji se povredio...

Njihov gradski rival, Mančester siti, savladao je VBA rezultatom 3:0 (1:0).

Poveli su "građani" golom Fernandinja iz 19. minuta, nakon odličnog pasa Kevina de Brujnea, da bi Belgijanac u 69. minutu i golom potvrdio odličan nastup, dok je za "overu" trijumfa bio zaslužan Serhio Aguero u 89. Uzposrtanja Junajteda i Čelsija u ovom kolu, Mančester siti je praktično već osvojio titulu.

Meč je obeležila i povreda Davida Silve koji je posle 40 minuta morao iz igre, a zamenio ga je Ilkaj Gundogan.

Everton je na "Gudisonu" bio bolji od Lestera uz dva gola Tea Volkota, dok su Njukasl i Barnli remizirali (1:1), kao i  Sautempton i Brajton (1:1) uz samo jedno poluvreme Dušana Tadića koji je zamenjen posle loših 45 minuta.

PREMIJER LIGA 25. KOLO:


Čelsi - Bornmut 3:0 (0:0)
/Vilson 51, Stanislas 64, Ake 67/

Everton - Lester 2:1 (2:0)
/Volkot 25, 39 - Vardi 71p/

Njukasl - Barnli 1:1 (0:0)
/Lejsl 65 - Vouks 85/

Sautempton - Brajton 1:1 (0:1)
/Stivens 64 - Marej 14p/

Mančester siti - VBA 3:0 (1:0) 
/Fernandinjo 19, De Brujne 69, Aguero 89/

Stouk - Votford 0:0

Totenhem - Mančester junajted 2:0 (2:0)
/Eriksen 1, Džouns 28 ag/

utorak

Svonsi - Arsenal 3:1 (1:1)
/Klukas 34, 86, Aju 61 - Monreal 33/

Vest Hem - Kristal Palas 1:1 (1:1)
/Nobl pen 43 - Benteke 24/

Hadersfild - Liverpul 0:3 (0:2)
/Džan 26, Firmino 45+1, Salah pen 77/


Tabela: Mančester siti 68, Mančester junajted 53, Čelsi 50, Liverpul 50, Totenhem 48, Arsenal 42, Lester 34, Barnli 34, Everton 31, Bornmut 28, Vest Hem 27, Votford 27, Kristal Palas 26, Hadersfild 24, Brajton 24, Njukasl 24, Stouk 24, Svonsi 23, Sautempton 23, VBA 20.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC