Remzijev trik za savršenu kajganu

Autor:

Nama djeluje da nema ništa prostije od kajgane i da za to nije potreban nikakav trik, slavni kuvar izgleda ne misli tako.

0
A- A A+

Kajgana je mnogima omiljeni doručak, a Gordon Remzi ima nekoliko savjeta kako da vam svaki put bude savršena.

Njegova tajna je u tome da tiganj povremeno skida sa vatre.  Evo Remzijevih uputstava:

  1. Razbijte jaja u posudu i dodajte malo putera, po ukusu.
  2. Stavite tiganj na dobro zagrijan šporet.
  3. Miješajte dok se kajgana prži.
  4. Skinite tiganj sa vatre na 30 sekundi, ali i dalje miješajte.
  5. Nakon deset sekundi vratite tiganj na šporet.
  6. Ponavljajte ovaj proces naizmjenično u naredna tri minuta.

Gordon Remzi tvrdi da ova tehnika sklanjanja tiganja sa vatre znači da vam kajgana sigurno neće zagorjeti.

I njegov rival i kolega Entoni Burdejn podijelio je svoj recept za kajganu:

Čarobnica u kuhinji za pet minuta