Festival 84 vraća Jahorini stari sjaj (Foto/VIDEO)

Čini se da je olimpijska ljepotica Jahorina ove godine nanovo otkrivena. A vjerovatno najboljem zatvaranju sezone još od 1984. uveliko je doprinijela činjenica da je sredinom marta tu održan prvi Festival 84.

Festival 84 vraća Jahorini stari sjaj (Foto/VIDEO) Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Riječ je o novom članu slavne EXIT-ove festivalske porodice, koji je od 15. do 18. marta na Jahorinu doveo ugledne predstavnike elektronske muzike iz regiona i Evrope, ali i popularne hip-hopere i ponekog predstavnika rokenrol scene.

Na pet stejdževa tokom četiri dana plesalo je dvadesetak hiljada ljudi iz 20 zemalja. Uprkos lošem vremenu, koje je prijetilo da pokvari festivalski vajb, jednom kada se začula muzika, žurka nije prestala narednih pedesetak sati.

Pogledajte kako je bilo druge festivalske noći, kada su na Olympic Main stejžu nastupili Van Gogh, Asian Dub Foundation, Sigma i ruski DJ duo Filatov & Karas.

Izvještaji sa otvaranja i žurke koja je održana u petak čekaju vas ovdje.

Sudeći prema komentarima publike, ali i izvođača, Festival 84 ima perspektivu da postane najvažnije zimsko dešavanje u regionu i šire, a mi se svakako nadamo da će ovo dešavanje postati tradicionalno i rasti iz godine u godinu.

Izvor: EXIT / Festival 84

Ostale vijesti