• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mbape i Pogba se igrali, Rusija u crnoj seriji!

Autor mondo.rs

Domaćini narednog Mundijala su u martu izgubili zbirno 1:6. U Moskvi su ih nadigrali Brazilci, u Sankt Peterburgu tandem skupocjenih francuskih fudbalera.

Poslije Brazila, domaćina Svjetskog prvenstva pobedila je i Francuska!

U petak u Moskvi bilo je 0:3 (0:0) golovima Mirande, Felipea Kutinja i Paulinja, ovog utorka u Sankt Peterburgu poroznom odbranom reprezentacije Rusije poigrali su se Kilijan Mbape i Pol Pogba za peti meč "zbornaje" bez pobjede - 1:3 (0:1)!

"Zbornaju" su pred solidno popunjenim tribinama " Krestovski" stadiona otvorili Pogba i Mbape, prostom akcijom u 40. minutu, kada je as Mančester junajteda poslao loptu u prostor, izbacio Vladimira Granata iz igre i ostavio tinejdžera iz Pari Sen Žermena da odigra 1 na 1 sa Romanom Nojštaterom što je za ovog "vunderkinda" bila rutinska stvar.



Andrej Lunev mogao je samo da pokuša da zaustavi Mbapeov udarac sa 18 metara, baš kao i kada je Pogba plasirao loptu preko "živog zida" u 49. minutu za 0:2.



Prije i poslije toga, ekipa selektora Stanislava Čerčesova imala je dvije dobre prilike za gol, u 15. minutu Fedor Smolov mogao je da savlada Uga Lorisa ali nije dovoljno dobro šutirao, nakon čega je golman Totenhema u 58. minutu uspeo ponovo da "skine zicer" Smolovu i onda isprati Granata kako umjesto u nebranjenu mrežu šalje loptu pokraj gola.

U ofanzivnom smislu, "armejci" nisu igrali loše i često su se pojavljivali u kaznenom prostoru Francuske, što je bio slučaj i u 68. minutu kada su izveli brzu kontru u kojoj je Igor Smolnikov sa desnog boka poslao idealnu loptu za Smolova, a napadač Krasnodara iz prve zatresao 12. put mrežu u dresu Rusije.



Ipak, ovo nije bio nagovještaj povratka domaćina u meč, već samo povod da momci Didijea Dešana pojačaju pritisak ka Lunevu, a kada je rezervista Blaz Matuidi proturio loptu između dvojice defanzivaca do Mbapea i ostavio ga ponovo nasamo sa Nojštaterom... Mladi Francuz ga je ponizio driblingom i probacio loptu ispod golmana za 1:3 i svoj treći gol u seniorskom timu "pijetlova".



Rusija: Lunev – Nojštater, Granat, Kudrijašov (od 83. Čerišev) – Samedov (od 46. Smolnikov), Golovin, Erohin (od 76. Švec), Džagojev (od 54. Mirančuk, od 66. Zabolotnji), Žirkov (od 46. Rauš) – Mirančuk, Smolov.

Francuska: Loris – Pavar, Košelni, Umtiti (od 80. Kimpembe), Ernandez – Pogba, Kante (od 66. Toliso), Ravio – Dembele (od 72. Žiru), Marsijal (od 58. Grizman), Mbape (od 85. Lemar).

Mbape je imao zicer u 27. minutu kada Antoni Marsijal nije dobro zahvatio pokušaj "drop kika", a na kraju je morao da napusti teren ranije požalivši se na povredu pa ga je zamijenio nezagrijani Tomas Lemar.

Pored Mbapea, čiji je svaki kontakt s loptom izazivao paniku u odbrani rivala, treba reći i da je Pogba dominirao na sredini terena i igrao sa mnogo samopouzdanja, podsjetivši evropsku fudbalsku javnost zbog čega ga je Mančester junajted platio 105 miliona evra. Drugim riječima, ovaj često kritikovani vezista ponudio je novi ugao gledanja na gorući problem na "Old trafordu" - da možda Žoze Murinjo ne može da mu pronađe adekvatnu ulogu na terenu.

Rusija, sa samo jednom pobjedom u posljednjih osam mečeva, do početka Svjetskog prvenstva sastaće se još sa Austrijom u gostima i Turskom kod kuće. U prethodnih pet jakih provjera na modernim stadionima u najvećoj zemlji svijeta, Čerčesovov tim zabilježio je poraze od Argentine (0:1), Brazila (0:3) i Francuske (1:3), odnosno remije sa Iranom (1:1) i Španijom (3:3).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC