• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZA PREPRIČAVANJE: Real preživeo penalom u 93!

Autor mondo.rs

Bajern "preživeo" Sevilju u Minhenu. LUDILO u Madridu kakvo se ne pamti!

Preživeli su! I Real u Madridu i Bajern u Minhenu!

Ko bi rekao, ali giganti poput španskog i nemačkog na jedvite jade prošli su u polufinale Lige šampiona, iako su prethodno slavili u gostima.

Bajern je imao 2:1 iz Sevilje, međutim, drhatali su navijači Bavaraca sve do poslednjeg sudijskog zvižduka. Ekipa Vinćenca Montele bila je na pomolu da izbaci još jednog velikana posle Mančester junajteda, ali ove večeri lopta nije htela u gol, pa je ostalo 0:0...

A šta reći o duelu Reala i Juventusa?

U reprizi prošlogodišnjeg finala, Madriđani su samleli Torineze na njihovom stadionu i revanš dočekali sa tri gola prednosti (3:0). A onda, mimo svih očekivanja, tek iz penala u trećem minutu nadoknade uspeli da izbegnu produžetke i nastave put ka odbrani titule evropskog prvaka, odnosno pokušaju da dođu do trećeg uzastopnog pehara Lige šampiona.

Juventus je odigrao fenomelnao, ali je u finišu popustila koncentracija, Benatija je "uzjahao" Lukasa Vaskeza posle sjajne dijagonale Krosa i glavom spuštene lopte Ronalda.

Engleski arbitar Majkl Oliver nije oklavao, odmah je pokazao na belu tačku. U tom trenutku živce je izgubio najiskusniji, Đanluiđi Bufon i zbog žustrog prigovora dobio direktan crveni karton. Na taj način, verovatno je isključenjem obeležio svoju poslednju utakmicu u Ligi šampiona!

Loptu je uzeo ko drugi nego Kristijano Ronaldo, a nezagrejani Vojceh Šćešni nije imao šansu da odbrani topovski udarac u njegov gornji levi ugao. Mada, i da je branio 10 utakmica u nizu pre toga, pitanje je da li bi uspeo da odbrani takav šut...


Tim golom u vodu je palo sve što su prethodno uradili gostujući igrači, odnosno dva gotovo preslikana pogotka Marija Mandžukića glavom posle centaršuteva sa desne strane (u 2. i 37. minutu) i jedan Bleza Matuidija posle poklona Kejlora Navasa kojem je ispala lopta (u 60. minutu).

Teško će podneti igrači i navijači Juventusa ovakav poraz, ali biće sigurno i onih koji će tvrditi da je pravda zadovoljena, pošto je u 14. minutu poništen gol Isku za 1:1 zbog ofsajda. Veliko je pitanje da li je Španac zaista i bio u nedozvoljenoj poziciji.

Opravdano ili ne, u petak na žrebu polufinalnih parova naći će se Liverpul, Roma, Bajern Minhen i Real Madrid.

REAL MADRID: Navas - Karvahal, Valjeho, Varan, Marselo - Kasemiro (46. Vaskez), Modrić (75. Kovačić), Kros - Isko - Bejl (46. Asensio), Ronaldo.

JUVENTUS: Bufon - De Šiljo (16. Lihtštajner), Benatia, Kjelini, Aleks Sandro - Pjanić, Kedira, Matuidi - Daglas Kosta, Iguain (90. Ščešni), Mandžukić.

Sudija: Majkl Oliver (Engleska)








Kraj.

- GOOOL! Kristijano Ronaldo je uspeo da odvede svoj tim u polufinale Lige šampiona. Zakucao je loptu u gornji ugao sa bele tačke za 1:3.

- PENAL za Real Madrid u trećem minutu nadoknade! Kros je sjajno poslao dijagonalu ka Ronaldu, on glavom spustio za Vaskeza, a njega sa leđa oborio Benatija... Zbog žustrog prigovora, direktan crveni karton dobio je Đanluiđi Bufon! Na gol Juventusa moraće Vojceh Šćešni, umesto Iguaina.


- Deluje da gosti žele produžetke, dok su se domaći fudbaleri rastrčali u finišu i pokušavaju da stignu do gola koji bi im doneo polufinale.

- Real je zaređao sa napadima. U 80. minutu je Kjelini imao sreću da ne postigne autogol posle prodora i centaršuta Marsela...

- Na muci je bio Bufon u 78. minutu posle šuta Iska pošto je lopta zakačila jednog od defanzivaca Juventusa, ali je sjajni golman uspeo da interveniše i "paradom" spreči pogodak.

- Još dvadesetak minuta nade za Real da izbegne produžetke ili poraz. Mada, po viđenom, bolje reći još 20 minuta nade za Juve da stigne do pobede i senzacionalnog plasmana u polufinale.

- GOOOL! Juventus stiže do 3:0 golom Bleza Matuidija, odnosno do rezultata koji im donosi produžetak! Velika greška Kejlora Navasa kojem je ispala lopta iz ruku posle centaršuta sa desne strane.



- Preti i Iguain samo minut posle Ronalda udarcem sa ivice kaznenog, ali je i Kejlor Navas bio na visini zadatka.

- Dobar šut Ronalda u 58. minutu iz prve, ali i odlična odbrana Bufona.

- Uspeo je Real da preuzme inicijativu i prebaci težište igre na polovinu Juventusa. Još nešto više od pola sata do kraja, plus nadoknada.

- Prvu priliku u drugom delu imao je Daglas Kosta u 49. minutu posle solo-akcije, ali je neprecizno šutirao.

- Drugo poluvreme počelo je dvostrukom izmenom u timu Reala. Umesto Bejla će igrati Asensio, a umesto Kasemira je na terenu Lukas Vaskez.

Poluvreme. Sjajnu utakmicu gledamo na Santjago Bernabeu. Nadamo se da će tako i ostati, pa neka prođe bolji...

- PREČKA je sačuvala Juventusov gol u nadoknadi prvog poluvremena posle šuta Varana glavom na centaršut Krosa iz prekida.

- Dobar kontranapad povukao je Isko u 43. minutu, ali ga je na loš način okončao Ronaldo koji je pokušao da iscenira penal.

- GOOOL! Juventus stiže do 2:0, ponovo je strelac Mandžukić! I ponovo posle centaršuta sa desne strane, ovaj put Lihtštajnera.



- Majstorsko dodavanje za Iska u 34. minutu, ali i odlična intervencija Bufona. Bila je to vrlo dobra šansa za Real da izjednači.

- Greška Kjelinija u predaji lopte u 32. minutu, ali je Pjanić uspeo da blokira šut Krosa.

- Snažan šut Marsela iz drugog plana u 30 minutu, ali visoko preko Juventusovog gola.

- Malo je opao tempo u prethodnih 10 minuta, zapravo, igrači Reala usperi su da se presaberu i povrate sigurnost u odbrani.

- Izmena u timu Juventusa već u 16. minutu. Umesto De Šilja igraće Lihtštajner. Nije delovalo da je desni bek gostiju povređen, ali teško da je nešto drugo razlog za izmenu...

- Sjajan tempo utakmice u prvih 15 minuta. "Pršti" od šansi na obe strane!

- Isko je uspeo da pogodi mrežu Juventusovog gola u 14. minutu, posle šuta Ronalda i kratko odbijene lopte Bufona, međutim, dosuđen je ofsajd. Veliko je pitanje da li je to ispravna odluka sudije Majkla Olivera iz Engleske.

- Prva šansa Reala u 10. minutu. Bufon je odlično zaustavio šut Bejla, ali nije uspeo da uhvati loptu, pa je Velšanin ponovo stigao do nje. Pokušao je atraktivno - petom, međutim, pogodio je samo spoljni deo mreže.

- Umalo 2:0 već u 7. minutu! Posle prodora Daglasa Koste po desnoj strani i centaršuta u peterac, Kejlor Navas je kratko odbio loptu, a Iguain pokušao uklizavanjem da je pošalje u mrežu, međutim, nije uspeo.

- GOOOL! Juventus vodi od 2. minuta pogotkom Marija Mandžukića posle sjajno oduzete lopte Daglasa Koste i kontranapada iz kojeg je fenomenalno asistirao Kedira. Svega 76 sekundi trebalo je gostima da pogode metu i učine ovu utakmicu mnogo zanimljivijom.



- Ronaldo večeras igra 150. utakmicu u Ligi šampiona, tokom kojih je postigao 119 golova! Ispred njega su samo Iker Kasiljas (167) i Ćavi Ernandez (151).

- Real je izgubio samo jednom u prethodnih 40 utakmica Lige šampiona na domaćem terenu (34 pobed, 5 remija). Bilo je to 3:4 protiv Šalkea u martu 2015.


BAJERN MINHEN: Ulrih - Kimih, Boateng, Humels, Rafinja (86. Šule) - Martinez - Roben, Miler, Rodrigez, Riberi (71. Alkantara) - Levandovski (77. Vagner).

SEVILJA: Sorija - Navas, Merkado, Lengle, Eskudero - N'Zonzi, Banega - Sarabia (70. Ramirez), Vaskez (81. Nolito), Korea - Ben Jeder (65. Murijel).

Sudija: Vilijam Kolum (Škotska)

Kraj.

- Sve je manje verovatno da ćemo videti iznenađenje u Minhenu i plasman Sevilje u polufinale... Još pet minuta plus nadoknada.

- Od početka utakmice u Minhenu "gol visi u vazduhu", ali kako vreme odmiče veliko je pitanje da li će ga biti. Sevilja napada, trudi se, dok Bavarci strpljivo čekaju šanse za kontre... Još desetak minuta do kraja.

- Ponovo je uspeo Bajern da malo neutrališe napade gostiju, ali nema sumnje da nas čeka uzbudljiva završnica i bar još jedan nalet Sevilje.

- PREČKA je sačuvala gol Bajerna u 59. minutu posle šuta Koree glavom. Ubrzo potom je i Banega snažno šutirao, ali nije bio precizan.

- Dva dobra napada Sevilje u kratkom periodu, ali bez šuta ka golu Bajerna. U toku je 53. minut.

- Blizu pogotka bio je Robert Levandovski u 49. minutu posle centaršuta Rafinje, ali je njegov šut glavom završio malo pored stative.

- Nije bilo promena u sastavima između dva poluvremena.

- Poluvreme. Sevilja igra vrlo dobro, veći deo prvog poluvremena uspela je da drži igrače Bajerna daleko od svog gola, stvorila više prilika, međutim, strpljivi Bavarci počeli su da prete u poslednjih nekoliko minuta pre odlaska na odmor...

- Odličan šut Riberija, ali i odbrana Sorije u 38. minutu. Deluje da je Bajern preuzeo inicijativu i rešio da golom demorališe domaće fudbalere.

- Imao je Bajern šansu da povede u 32. minutu, međutim, šut Levandovskog je bio blokiran, a potom se Roben nije dobro snašao.

- Dobar pokušaj Eskudera u 27. minutu da sa leve strane pošalje loptu u dalji ugao Bajernovog gola, ali je ipak bio neprecizan.

- Bajern samo jednom u proteklih 16 slučajeva nije prošao dalje kada je dobio prvu utakmicu na svom stadionu. Bilo je to protiv Intera u sezoni 2010/11. Trenutno Sevilja deluje kao da bi mogla do gola koji bi sigurno stvorio probleme u redovima Bavaraca...

- Sevilja odlično igra u prvih 15 minuta utakmcie u Minhenu. Uspevaju gosti da drže igrače Bajerna daleko od svog gola, stvorili su i nekoliko prilika, ali moraće da budu još konkretniji...

- Odlično se Sarabia oslobodio protivničkog igrača i izborio za šut sa ivice kaznenog u 11. minutu, ali je potom to očajno učinio. Poslao je loptu visoko preko Bajernovog gola.

- Žuti karton za štopera Sevilje Merkada već u 2. minutu, pošto je oborio Levandovskog koji je bio u naletu ka golu gostiju posle dodavanja Milera.

- Za igrače Bajerna - Tomasa Milera i Džeroma Boatenga - duel sa Seviljom je jubilarni 100. u UEFA klupskim takmičenjima.

LIGA ŠAMPIONA, četvrtfinale:

Bajern Minhen - Sevilja, prva utakmica 2:1
Real Madrid - Juventus, 3:0

utorak

Mančester siti - LIVERPUL 1:2, prva utakmica 0:3
ROMA - Barselona 3:0, 1:4

- Žreb polufinalnih parova je u petak.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

REAL TOTALNO NEZASLUŽENO IDE DALJE SAMO JE SUDIJA VIDIO PENAL

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC