• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo prelomio: Idu taj, taj, taj... i Pogba!?

Autor mondo.rs

Menadžer Mančester junajteda navodno je prelomio i odlučio da će i skupo plaćenu zvijezdu prodati na ljeto, u potrazi za novim rješenjima. Meč sa Totenhemom trebalo bi da potvrdi ili demantuje ovu tvrdnju.

Trenutak kada je po pljusku na "Old trafordu" Žoze Murinjo izveo Pola Pogbu iz igre pri rezultatu 0:0 tražeći način da poveže redove i savlada "fenjeraša" bio je, izgleda, i trenutak poslije kog Portugalac i Francuz neće moći da nastave dalje.

Ne samo da su "đavoli" potom primili gol i zabilježili poraz od Vest Bromvič Albiona, koji je do tada na gostovanjima imao samo jedan trijumf, već je i Murinjo u svom maniru optužio igrače da su krivi za blamažu (koja je direktno dovela i do šampionske titule Mančester sitija).

Dva dana kasnije, engleski mediji ponovo su ispunjeni tekstovima o skorom rastanku Murinja i Pogbe, igrača za kojeg je slavni klub platio oko 105 miliona evra italijanskom Juventusu prije nepune dvije godine.

Konkretno, zaključeno je da bi Murinjo izostavljanjem Francuza iz startne postave za najvažniju utakmicu sezone - polufinale FA kupa sa Totenhemom na "Vembliju" naredne subote - poslao definitivnu poruku i Pogbi i njegovom menadžeru Minu Rajoli da mogu da traže novu sredinu.

A, Rajola kao neko kome nije potrebno mnogo da bi ponudio svoje skupocjene zvijezde nekom od rivala, prema tvrdnji njemu bliskih tabloida nije ni čekao da loši odnosi sa Murinjom dostignu "istorijski minimum" već je uveliko krenuo u turneju Evropom.

Prije sudara sa "pijevcima", od kojih je kao menadžer Junajteda izgubio u sve tri utakmice u Londonu, Murinja očekuje sudar sa Bornmutom za ligaške bodove u srijedu. I ta startna postava mogla bi da nagovijesti da li će Pogba, koji je presjedio brojne presudne utakmice ekipe ove sezone, početi i utakmicu na "Vembliju" na klupi za rezerve.

"Biram igrače na osnovu njihove igre", rekao je Murinjo, prenio je BBC i naveo da "neki igrači" koji su igrali protiv Vest Bromviča nemaju mjesto u timu za polufinale FA kupa na Vembliju.

Upitan da pojasni da li to znači da oni fudbaleri koji su igrali loše protiv Vest Bromviča neće igrati protiv Totenhema, Morinjo je odgovorio:

"Da".

Potom se, između redova, obratio i Pogbi.

"Kakav kriterijum imaju menadžeri? Ja znam samo jedan: način igre. Ili želite da biram na osnovu visine transfera, njihove plate ili lijepog lica? Jedini način je da biram na osnovu njihove igre", naveo je "Specijalni".

Marsijal već zna gde ide?

Marsijal bi mogao da napusti Junajted na ljeto, godinu dana prije isteka ugovora, pošto su za njegove usluge zainteresovani evropski velikani Juventus i minhenski Bajern. Mladi napadač koji je u finišu ljetnog prelaznog roka 2015. godine za 70 miliona evra stigao iz Monaka (50+20 u bonusima) trebalo bi da podmladi timove u kojima igraju veterani poput Marija Mandžukića ili Arjena Robena i Franka Riberija.

Međutim, iako su Englezi ponovo zargrijani za očigledno problematičan odnos menadžera i neostvarene prve zvezde tima, Junajted se kao klub ne nalazi u prijatnoj poziciji kada su u pitanju pregovori sa brojnim igračima oko produžetka ugovora. Utoliko, trebalo bi biti uzdržan, jer je Pogba jedan od rijetkih profesionalaca sa dugoročnim ugovorom - sve suprotno situaciji u kojoj se nalazi gotovo polovina takmičarskog pogona.

Majklu Kariku, Maruanu Felainiju i Luku Šou ugovori ističu za dva i po mjeseca, a potom će Dali Blind, Ešli Jang, Antonio Valensija, Huan Mata, Mateo Darmijan, David De Hea, Ander Erera, Kris Smoling, Fil Džons i Ešli Jang ući u posljednju sezonu ugovora usled čega će računajući od 1. januara 2019. biti slobodni da potpišu za bilo koga - bez obeštećenja.

Sve ovo ne sprečava, recimo, uredništvo "Daily Maila" da Pogbu uvrsti među igrače koji će biti prodani narednog ljeta, pored Marsijala, Darmijana i Blinda sa kojima Murinjo navodno ne namjerava da produžava saradnju, dok će pred ostale biti iznesene konkretne ponude za aneks ugovora.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC