• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOTOVO JE! Torino poslao Skudeto rivalu!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Torina remizirali 2:2 sa Napolijem i praktično donijeli Skudeto Juventusu. Remi Lacija i Atalante, Kjevo i SPAL bježe sa dna.

Slavlje u crno-bijelom dijelu Torina može da počne! Napoli je remizirao 2:2 sa Torinom i tako završio trku za Skudeto sa Juventusom.

"Stara Dama“ dva kola prije kraja ima šest bodova prednosti nad Napolitancima i praktično je stigla do 34. titule šampiona Italije, sedme uzastopne.

Statistički trka još nije gotova, ali pravo čudo treba da se desi da Napoli postane šampion.

Odnosno Juventus mora da izgubi preostale dvije utakmice protiv Rome i Verone, a da Napoli pobijedi Sampdoriju i Krotone te da istovremeno nadoknadi 16 golova deficita kada je u pitanju međusobna gol-razlika.

Odličnu sezonu imao je Napoli, ali ju završava mučno, kakav je bio i meč protiv Torina.

Dva puta Napoli je vodio, ali je Torino uspio da postigne dva gola, poslije dvije odlične asistencije srpskog reprezentativca Adema Ljajića i remijem 2:2 gotovo obezbijedi Skudeto svom najljućem rivalu – Juventusu.

Napoli je poveo poslije katastrofalne greške Burdisa koji se poigravao u svom šesnaestercu i odlične reakcije Drisa Mertensa. Belgijanac se prikrao štoperu Torina i postigao pogodak na svoj 31. rođendan. Zanimljivo, ovo je već četvrti put da Mertens proslavlja rođendan pogotkom.

Gosti iz Torina izjednačili su preko Bazelija u 55. minutu, a novo vođstvo Napoliju donio je kapiten Marek Hamšik prelijepim volejom u 71. minutu. Bio je to njegov 100. pogodak u Seriji A u 394 odigrana meča.

Gotovo ispunjeni San Paolo i dalje je vjerovao da može do titule poslije 41 godine, a onda je njihove nade raspršio De Silvestri sedam minuta prije kraja. Ljajić je uputio odličan centaršut, a De Silvestri glavom zatresao mrežu za konačnih 2:2.

Odmah poslije posljednjeg sudijskog zvižduka trener Napolija Mauricio Sari vidno neraspoložen napustio je teren, na koji će izaći vjerovatno još samo jednom, u posljednjem kolu.

Zbog sukoba sa predsjednikom kluba Aurelijem De Lorentisom on bi navodno trebao da napusti klub, kao i golman Pepe Reina, a navijači Napolija u nedjelju su mu izrazili podršku transparentom „Sari  - jedan od nas“.

Lacio i Atalanta u međusobnom duelu tražili su bodove za Ligu šampiona, odnosno Ligu Evrope, a na kraju meč na Olimpiku završen je rezultatom koji ne odgovara nikome – 1:1.

Lacio je treći sa 71 boda, ali Roma ima bod manje i utakmicu manje, dok Inter nakon današnje pobjede nad Udinezeom zaostaje samo dva boda.

Atalanta je na drugoj strani propustila priliku da trijumfom preuzme šestu poziciju od Milana.

Zanimljivo je i na dnu tabele, a važne bodove u borbi za opstanak osvojili su Kjevo i SPAL.

Subotnja posjeta navijača na treningu Kjeva, tokom koje je ošamaren i tim menadžer Marko Paćone, izgleda je trgnula „leteće magarce“ koji su u nedjelju savadali direktnog konkurenta, ekipu Krotonea rezultatom 2:1.

Kjevu i dalje predstoji velika borba u posljednja dva kola, s obzirom da su na samo bod od zone ispadanja. Ekipa iz Verone ima 34 boda, Kaljari 33, te utakmicu manje.

U sličnoj situaciji je i SPAL koji je u nedjelju savladao Benevento rezultatom 2:0. Dugo je SPAL bio ispod crte, ali je sa dvije vezane pobjede isplivao na 14. poziciju sa 35 osvojenih bodova.

U meču bez rezultatskog značaja Fiorentina je odnijela sva tri boda iz Đenove savladavši istoimenu ekipu rezultatom 3:2. Meč je obilježio i prvi pogodak Đuzepea Rosija u Seriji a poslije četiri godine.

SERIJA A - 36. KOLO:

Udineze - Inter 0:4 (0:3)

/Ranokija 13, Rafinja 44, Ikardi 45+1, Borha Valero 71/


Lacio - Atalanta 1:1 (1:1)

/Kaisedo 24 – Berou 2/


SPAL – Benevento 2:0 (1:0)

/Paloski 25, Antenući 83p/


Kjevo – Krotone 2:1 (1:0)

/Birsa 12, Stepinski 82 – Tuminelo 90+4/


Đenova – Fiorentina 2:3 (0:1)

/Rosi 61, Lapadula 68 - Benasi 43, Ejserik 77, Dabo 80/


Napoli – Torino 2:2 (1:0)

/Mertens 26, Hamšik 71 – Bazeli 55, De Silvestri 83/


Sasuolo - Sampdorija 1:0 (0:0)
/Politano 68/

Kaljari - Roma (20.45)

Odigrano u subotu

Milan - Helas Verona 3:0 (2:0)
/Čalhanoglu 11, Kutrone 32, Abate 49/

Juventus - Bolonja 3:1 (0:1)
/De Majo 51, Kedira 63, Dibala 69 - Verdi 30 pen/

TABELA: Juventus  91, Napoli 85, Lacio 71, Roma (-1) 70, Inter 69, Milan  60, Atalanta 59, Fiorentina 57, Sampdorija 54, Torino 48, Đenova 41, Sasuolo 40, Bolonja  39, SPAL 35, Kjevo 34, Krotone 34, Udineze 34, Kaljari (-1) 33, Helas Verona 25, Benevento 18.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC