MONDOPop (13): "Rane" - 20 godina kasnije

Autor:

Srđan Dragojević ekskluzivno za MONDO! Jelena Đurović je napravila ekskluzivni intervju sa autorom koji skoro tri godine nije govorio za medije. Povod je 20 godina od premijere filma "Rane", jednog od najboljih domaćih svih vremena.

MONDOPop (13): "Rane" - 20 godina kasnije Foto: MONDO/Jelena Đurović

Pre tačno dve decenije - 15. maja 1998. godine - premijerno je prikazan film "Rane" scenariste i reditelja Srđana Dragojevića.

Dragojević gotovo tri godine nije davao intervju za medije, ali Jeleni Đurović jeste. Pristao je da govori za MONDOPop jer...

"Hvala ti što si se setila, ti si jedina. Zato sam i pristao da radimo intervju", rekao je Dragojević.

U intervjuu saznajte kako su u vreme najveće represije Miloševićevog aparata uspeli da snime antirežimsko ostvarenje? Koliko ima istine u urbanoj legendi da je Srđan u Ministarstvo kulture i na RTS slao "lajt" verziju scenarija? Plus, zanimljive anegdote posle premijere u Zagrebu…("Rane" su prvi srpski film koji je posle rata prikazivan u Hrvatskoj, titlovan, a pod naslovom "Ozljede").

Dragojević otkriva i zaplet i podelu svog narednog projekta "Nebesa"…

POGLEDAJTE INTERVJU (MONDOPop epizoda 13)

Izvor: MONDO/Jelena Đurović

Specijalno za gledaoce MONDOPop prilika da reprizno ili prvi put pogledaju "Rane" - obezbedili smo link ka besplatnom gledanju na Vimeo (password: nebesa).

SVE EPIZODE MONDOPop pogledajte OVDE

MondoPop možete pratiti na Instagramu @mondo_pop a na ostalim mrežama uz hešteg #MondoPop

Ostale vijesti