• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK Borac neće biti ugašen!

Autor mondo.ba

Fudbalski klub Borac neće biti ugašen i nastaviće takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske i sve dok ne riješi sva dugovanja kojih se poprilično nagomilalo u proteklih 20 godina nema povratka u Premijer ligu BiH.

 Fk Borac o licenci: Neće biti gašenja Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

  Banjalučki Borac nije postigao dogovor sa Fudbalskim klubom Džaja za dugovanje koji je "skrivilo" neko drugo rukovodstvo, pa je ostao bez licence za nastup u narednoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Razumljivo, na zakazanu konferenciju za štampu došlo je neuporedivo više novinara nego što inače prati crveno-plave fudbalere, a na megdan "sedmoj sili" izišao je potpredsjednik kluba Vico Zeljković, koji je skoro sat vremena strpljivo odgovorao na pitanja, ali na pojedina nije dao konkretne odgovore.

"FK Borac neće biti ugašen, neće biti ni stečaja već sljedeće sezone krećemo iz Prve lige Republike Srpske", izjavio je Vico i dodao da neće biti fuzije sa bilo kojim drugim klubom.

Prema njegovim riječima, problem oko nedobijanja licenca vezan je za Fudbalski klub Džaja, koji je još u proljeće 2009. godine dobio pravosnažnu presudu za sedmoricu igrača, koji su prvi ugovor potpisali sa klubom sa Gradskog stadiona.

Šta tačno Džaja potražuje od Borca i ko je kriv?

"Problem je bio dug prema Džaji, ne znam da li su ono bili instruisani od nekih klubova iz Federacije BiH, koji možda žele da se Borac ugasi", dodao je Zeljković.

"Igraćemo Prvu ligu RS sve do momenta dok se ne riješe dugovi prema Džaji, ali i prema Brani Jankoviću, odnosno Stanoji Štrbcu", istakao je potpredsjednik Borca i dodao da će medijima u narednih 15 dana biti predstavljena sva dugovanja nakon što bude napravljena revizija.

Jedna od ideja o budućnosti Borca bila je i da klub sa Gradskog stadiona, krene od tzv. "beton" lige.

"Da bismo krenuli iz Četvrte lige RS morali bismo da ugasimo ovaj i osnujemo novi klub npr. pod imenom Borac Banjaluka. A ko sam ja da gasim Borac?".

Na pitanje, šta će biti sa postojećim igračima i trenerom Darkom Vojvodićem, Zeljković je najavio održavanje sastanka, prvenstveno sa šefom struke.

Protest "Lešinara" u parku "Petar Kočić"

Za srijedu u 19 časova najvatrenije pristalice Borca zakazale su protest zbog aktuelne situacije u banjalučkom klubu. "Upoznati smo da je grupa navijača danas u parku zakazala proteste. Razumijemo da kažu 'Uprava napolje', ali mi nismo krivi ni za slučaj Džaja ni za slučaj Brano Janković. Krivi smo što smo završili sezonu na devetom mjestu", zaključio je Zeljković.

"Imamo vremena sto se tiče takmičarske ekipe. Ovdje nije problem vratiti se kroz Prvu ligu RS ponovo u bh. elitu, već su problem dugovanja prema Brani Jankoviću i ostalima. Što se tiče sudbine Borca mene je jedino strah što ljudi bježe od kluba, ne zbog uprave, nego zbog dugova".

O slučaju Džaja, ponovio je da aktuelno rukovodstvo ne snosi ni najmanju krivicu zbog duga od oko 600.000 KM, ali da je bilo spremno da vrati sve i pfening dugovanja.

"Nudili smo Milivoju Glišiću 160.000 KM odmah i ostatak u 24 rate, ali je on tražio garancije koje mi ne možemo da damo jer Borac nema imovine u svom vlasništvu, dodao je Zeljković i naglasio da nema namjeru da se prepucava s ljudima iz Džaje preko medija.

"Ovo je posljednji put da sam ih pomenuo", zaključio je rukovodilac banjalučkog kluba.

Kompletnu konferenciju za štampu pogledajte u videu ispod.

...
Izvor: Youtube, FK Borac/Dejan Kondić

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC