Najjeftiniji evropski gradovi u 2019. (FOTO)

Autor:

Evo koji gradovi su se ove godine našli na Post Office listi najjeftinijih gradova u Evropi.

Najjeftiniji evropski gradovi u 2019. (FOTO) Foto: Guliver/Getty Images/LightFieldStudios

Britanska kompanija The Post Office svake godine pravi listu najjeftinijih gradova u Evropi, a ove godine se na prvom mestu našao Vilnjus (Litvanija)!

Kako su evropske prestonice dobile imena

Prestonica Litvanije proglašena je najjeftinijim evopskim gradom ove godine, na osnovu upoređivanja cena za turističke atrakcije, gradski prevoz, hranu i piće, dva noćenja u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa tri zvezdice.

Prema ovim podacima, ispostavilo se da je Vilnjus najjeftinija opcija, gde sve to košta 170 evra po osobi - mada, treba napomenuti da u to nije uključena prevoza do i od Vilnjusa.

U izveštaju se dodaje da su cene i litvanskoj prestonici 11 odsto niže u odnosu na prošlu godinu, a ukoliko razmišljate da posetite da ovaj grad, možda će vas ovo ubediti.

Vilnjus - miran, omamljiv, a tako provokativan!

Naša prestonica našla se na drugom mestu ove liste, uprkos tome što su, kako se izveštava, cene porasle za 1,9 odsto u odnosu na prošlu godinu. Svi pomenuti troškovi koji su uzeti kao kriterijumi za listu, u Beogradu iznose oko 174 evra po osobi.

Na trećem mestu najjeftinijih evropskih gradova nalazi se Varšava, gde su troškovi oko 185 evra, a slede Istanbul (192 evra), Bukurešt (193,5 evra), Porto u Portugalu (199 evra), Riga u Letoniji  (206 evra), Bratislava (209 evra), Moskva (215,5 evra) i Prag (219 evra).

MONDO u Rigi - baltičkoj lepotici, "Parizu severa"

Ostale vijesti