• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibiševiću potvrđena kazna od tri meča i 15.000 €!

Autor mondo.ba

Fudbalski savez Njemačke, odnosno njegov Sportski sud, odbacio je žalbu kapitena berlinske Herte Vedada Ibiševića i potvrdio kaznu od tri utakmice neigranja, kao i novčanu sankciju od 15.000 evra.

Nekadašnji napadač Bosne i Hercegovine, koji je završio reprezentativnu karijeru, zaradio je isključenju u sudijskoj nadoknadi derbija protiv Borusije iz Dortmunda (2:3) na kojem je loptom u glavu pogodio golmana "milionera" Romana Birkija.

Berlinski klub se žalio na prvobitnu odluku o kazni smatrajući da njen kapiten nije imao namjeru da pogodi gostujućeg golmana već da izbaci loptu izvan igre s obzirom da su dvije bile u polju, ali je sportski sud to odbacio.

"Sud je uvjeren da je Vedad Ibišević zbog ljutnje tokom meča sa Borusijom iz Dortmunda loptom gađao i pogodio golmana Romana Birkija. Zato nije riječ o tome da nije postojala namjera", rekao je Hans Lorenc, predsjednik sportskog suda DFB-a, u obrazloženju odbijanja žalbe.

Takođe, u obrazloženju je navedeno i da je kazna oštrija s obzirom da se nesportski potezi sankcionišu maksimalno sa dvije utakmice, jer je ovo Ibiševiću bio peti crveni karton.

Bh. napadač je s pet isključenja dijeli lidersku poziciju neslavnih rekorda u Bundesligi sa Jensom Novotnijem, iako klub iz Berlina vjeruje da su sudije "uzele na zub" Ibiševića i najavio je novu žalbu i to Vrhovnom sportskom sudu, prenijeli su berlinski mediji.

Ranije je trener Herte Pal Dardai (42) istakao da Ibišević sigurno nije imao namjeru da pogodi švajcarskog golmana već da izbaci drugu loptu izvan terena s obzirom da je tekla nadoknada vremena.

"Ako je namjerno gađao, mogao bi da bude profesionalni rukometaš", izjavio je mađarski trener s klupe Herte, dok je čak i pogođeni golman Birki naglasio da se "takve stvari događaju u 'žaru borbe'".

Ipak, Sportski sud u Njemačkoj nije imao nimalo razumijevanja, pa će Ibišević propustiti susrete u Lajpcigu, potom protiv Fortune u Berlinu i na kraju u gostima kod Hofenhajma u SInshajmu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC