Preminuo Miša Janketić

Autor:

Glumac Mihailo Miša Janketić preminuo je u Beogradu u 80. godini.

1
A- A A+

Napustio nas je slavni glumac Miša Janketić koji je, kako prenosi Jugoslovensko dramsko pozorište, preminuo  danas u Beogradu u 80. godini.

Dodik: Neizbrisiv trag u srpskom glumištu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad uputio je telegram saučešća porodici preminulog glumca Mihaila Miše Janketića. "Otišao je još jedan od najboljih glumaca i to ne samo u Srbiji, već i u regionu. Glumačko umijeće koje je pokazivao na pozorišnoj sceni, filmskom platnu i u televizijskim serijama dokaz su njegove posvećenosti profesiji koju je volio, ali i vječna inspiracija mladim generacijama", istakao je Dodik, navodeći da je Janketić ostavio neizbrisiv trag u srpskom glumištu.

U raskošno bogatoj karijeri odigrao je preko stotinu uloga u pozorištu, najviše u svom Jugoslovenskom dramskom. Ogroman trag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju.

Dobitnik je svih najznačajnijih glumačkih i društvenih priznanja, Dobričinog prstena, Oktobarske nagrade, četiri Sterijine nagrade, Nagrade "Pavle Vujisić" za životno delo.

Igrao je u TV dramama i u serijama:"Dimitrije Tucović", "Otpisani", "Salaš u Malom Ritu", "Nepokoreni grad", "Sivi dom", "Vuk Karadžić", "Bolji život", "Zaboravljeni", "Srećni ljudi", "Porodično blago", "Ubice mog oca", "Žmurke"...

Mihailo Janketić se bavio pedagoškim radom kao profesor glume na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu.

Bio je u braku sa Svjetlanom Knežević s kojom ima troje djece - Marka, Milicu i Ivu.

Datum sahrane i komemoracije biće naknadno objavljeni.

Pogledajte MONDO TV priloge sa njegovim sinom i ćerkom:

Izvor: MONDO

Izvor: YouTube

Ostale vijesti