Nik Geri u subotu u Žiži

Autor:

U banjalučkom kafe-klubu Žiža u subotu nastupa poznati britanski kantautor Nik Geri, koji je još 1969. godine izdao svoj, od kritike veoma cijenjen debi album "The Nightmare of J.B Stanislas".

0
A- A A+
Foto: YouTube/screenshot

Zbog serije raznih okolnosti ploča nije postigla neku širu popularnost, ali nekoliko decenija nakon nestanka njene kopije počele su da izviru na internetu po prilično visokim cijenama.

To je uslovilo rađanje potpuno nove generacije fanova Nika Gerija. Muzičari poput Teenage Fanclub, Wilco, Camera Obscura, The Trembling Bells, Ladybug Transistor i BMX Bandits su samo neki od onih koji su se proglasili Nikovim pratiocima.

Daglas Stjuart (BMX Bandits) 2009. godine producirao je novi album Nika Gerija “49 Arlington Gardens”, a na snimanju je učestvovao i Norman Blejk iz Teenage Fanclub.

2017. godine Geri izdao je svoj najnoviji album "The Moon and the Village", koji je takođe visoko ocijenjen od strane muzičke kritike.

I konačno - Nik Geri za dvije večeri predstaviće se i banjalučkoj publici, a to je sasvim sigurno nastup koji se ne propušta!

Koncert u Žiži zakazan za 21:40, a cijena ulaznice je osam KM.

Izvor: Amanouil/YouTube

Tagovi:

Ostale vijesti