Batin izbor za novog Valtera - Vojin Ćetković!

Autor:

Legenda srpskog glumišta napustila nas je pre tri godine - sada će jedna ulica poneti njegovo ime, a supruga Lula otkrila "Novostima" koga je video kao svog naslednika u rimejku kultnog filma!

Batin izbor za novog Valtera - Vojin Ćetković! Foto: MONDO/Goran Sivački, Stefan Stojanović

Pre nekoliko dana je objavljeno da će kultni jugoslovenski, partizanski, filmovi Velimira Bate Živojinovića dobiti nov život.

Kinezi su odlučili da finansiraju rimejkove filmova "Valter brani Sarajevo" i "Most", a "Huahua Media", Filmski centar Sarajevo i "Dandelion Productions Inc" su potpisali su sporazume o saradnji.

Na godišnjicu smrti je otkriveno da će ime legende jugoslovenske kinematografije poneti jedna ulica u Beogradu, a udovica Lula otkrila i koga je veliki Bata Živojinović svojevremeno video u ulozi novog Valtera.

"Batina ideja je i bila da se snimi rimejk filma 'Valter brani Sarajevo'. Želeo je da njegovu ulogu igra Vojin Ćetković. Čak su i razgovarali o tome. On se baš zdušno zalagao da se taj projekat ostvari", rekla je Lula Živojinović "Novostima". "O tome se, više puta, dogovarao i sa Kinezima, trebalo je da bude supervizor na snimanju, ali eto, nije se dalo da Bata to doživi", dodala je ona.

Batine ideje seća se i Vojin Ćetković: "Bata je jednom meni rekao 'doći će Kinezi ovde da prave rimejk 'Valtera' i voleo bih ti da ga igraš'", rekao je Ćetković "Novostima" i nastavio: "Bio sam iznenađen, naravno, jer velika je čast da mi takav glumac kaže da bi želeo da uskočim u njegovu kultnu ulogu i film koji su ga proslavili u Kini i učinili najvećom zvezdom u toj zemlji".


Na izradi rimejka radiće i poznati srpski filmski producent i reditelj Predrag Gaga Antonijević koji je trenutno angažovan u Holivudu, dok u Srbiji snima film o Jasenovcu i popularnu seriju "Državni službenik".

Film "Most" ušao je u preliminarnu fazu priprema i početak snimanja planira se za početak 2020. godine. Predstavnci Huahua Media dolaze u narednih mesec dana u Sarajevo i Beograd radi obilaska lokacija, kastinga i daljih priprema za ovaj veliki filmski projekat.

Ostale vijesti