Ako ovog leta idete u Budvu, PAZITE SE!

Autor:

Za šetnju bez majice u pojedinim mestima u Hrvatskoj predviđena je kazna od 500 evra, a ovu odluku planira da uvede i crnogorska opština Budva.

3
A- A A+
dupe, guza, leto, ada ciganlija, devojke Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Takođe, po ugledu na Hrvate, Budva planira da uvede i kaznu za šetnju u kupaćem kostimu koja će iznositi 600 evra, dok će kazna za jelo i piće na javnoj površini biti 700 evra, prenosi RTV Budva. 

Iz nadležnih službi su saopštili da je zbog značaja Odluke o komunalnom redu u svakodnevnom funkcionisanju grada, građana i turista, kao i njihovog odnosa prema zajedničkim javnim površinam, potrebno da što veći broj građana pomogne svojim sugestijama u kreiranju nacrta ove odluke.

RTV Budva prenosi da se odlukom mogu propisati i razna druga pravila ponašanja koja bi regulisala komšijske probleme parkiranja, sušenja veša, odlaganja smeća, izgleda zgrada i glasne muzike. 

Takođe, kako ova odluka proizlazi iz Zakona o komunalnim delatnostima potrebno je da svi građani učestvuju u njenom formiranju. 

"Zbog gore navedenog javni poziv za prethodno konsultovanje trajaće dva meseca, kako bi se pripremio nacrt odluke o komunalnom redu koji će biti na javnoj raspravi u produženom roku, da bi sva zainteresovana lica kroz ovu odluku mogla rešiti probleme koji do sada nisu bili definisani postojećim propisima", prenosi  RTV Budva, iz nadležnih opštinskih službi.

Tagovi:

Ostale vijesti