• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaći sladoled od breskve

Autor mondo.rs

Isprobajte ovaj jednostavan recept za domaći sladoled.

Osvežavajuća poslastica gotova za pet minuta!

Sastojci:

Pola kilograma breskvi, oljuštenih i isečenih na kriške

60 grama smeđeg šećeraž

Pola kašičice cimeta

Mrvica soli

340 grama grčkog jogurta

115 grama slatke pavlake

Dve kašičice ekstrakta vanile

Kašičica ekstrakta badema

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Breskve u jednom sloju stavite u pleh, na papir za pečenje. Pospite ih šećerom, cimetom i mrvicom soli i pecite dvadesetak minuta, dok ne omekšaju. Ostavite ih da se ohlade.

U većoj činiji pomešajte grčki jogurt, ekstrakt vanile i ekstrakt badema. U drugoj činiji, mikserom mutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst sneg, pa dodajte u grčki jogurt.

U smesu dodajte breskve, izgnječite ih gnječilicom za pire, tako da ostanu komadići breskve.

Ostavite da se stegne i služite hladno, ukrašeno svežim breskvama.

Pišite nam koji je vaš omiljeni recept za domaći sladoled.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop