"Ne umivam se ujutru"

Autor:

Glumica i pevačica zaprepastila izjavom da se ujutru ne umiva. Evo šta kažu dermatolozi.

"Ne umivam se ujutru" Foto: Instagram/screenshot/bellathorne

U današnje vreme i oko umivanja imate "škole mišljenja". Ima žena koje lice očiste jednom, samo toplom vodom, možda i mrvicom sapuna, imate one koje poštuju celu proceduru "mleko, tonik, micelarna voda"… a ima i onih koje se umivaju samo jednom dnevno, ako niste znali.

Glumica i pevačica Bela Torn je jedna od njih, a u tutorijalu koji je snimila za magazin "Vog" objasnila je zašto je prestala da se umiva ujutru.

Video-tutorijal o šminkanju počinje tako što objašnjava da neće umiti lice: "Ne umivam se ujutru, jer postoji nešto što se zove preterano pranje lica. Kad sam imala ozbiljne akne, to je jedna od stvari koju sam probala, i pomoglo mi je. Ne kažem da niko ne treba da se umiva ujutru, ali meni tako više odgovara."

View this post on Instagram

Eye rolls are everything for me

A post shared by BELLA (@bellathorne) on

A šta kažu dermatolozi? Pa, većina ih se slaže da bi trebalo da se umivamo ujutru i uveče, ali i to može da varira.

"Ponekad, ako imate osetljivu kožu, ili izrazito suvu kožu, može se desiti da vam zaista više prija da se umivate samo uveče, ali ako imate masnu kožu, verovatno je bolje da se umivate dvaput dnevno", kaže za PopSugar dr Šari Maršbin, dermatolog iz Njujorka.

"Jako je važno da pre spavanja temeljno očistite lice, bez obzira na to da li se šminkate ili ne. Sve nečistoće, prašina i prljavšitina koje se tokom dana nakupe na licu mogu da vam naprave ozbiljan problem preko noći, ako legnete da spavate a da niste očistili lice", savetuje ona.

Tagovi:

Ostale vijesti