Evo zašto je dobro da popijete čašu vina uveče

Autor:

Ako volite da ponekad popijete čašu-dve vina, ovo će vas obradovati!

Evo zašto je dobro da popijete čašu vina uveče Foto: Guliver/Getty Images/EHStock

Ukoliko ste ikada osećali grižu savesti zbog kalorija koje ste uneli čašom vina, onda će vam rezultati studije univerziteta Alberta u Kanadi okašati savest.

Ukratko, čaša crvenog vina za vaše telo je dobra koliko i sat vremena provedenih u teretani!

Istraživanje je sproveo Džejson Dik sa tog univerziteta, i otkrio da resveratrol, sastojak crvenog vina, ima na telu uticaj poput vežbanja. Naime, ovaj sastojak deluje tako što sprečava masne ćelije da skladište još masti.

Rezultate studije su potvrdili i naučnici sa Harvarda, koji su otkrili još i da čaša ili dve vina koje popijete uveče mogu da vam pomognu da smršate.

Sudeći prema ovim rezultatima, možete da smanjite rizik od gojenja za 70 odsto konzumiranjem jedne ili dve čaše dnevno, a najbolja opcija je crveno vino upravo zbog sastojka resveratrola.

Ali, za najbolje rezultate se preporučuje da vino popijete uveče jer tako nećete imati želju za grickalicama uveče – a to je jedan od glavnih krivaca za višak kilograma.

Još uvek niste ubeđeni? Univerzitet u Danskoj je takođe utvrdio da ljudi koji svakodnevno piju pomalo vina imaju manji ovim struka od onih koji ga uopšte ne piju.

Živeli!

Tagovi:

Ostale vijesti