Ovakvim ponašanjem parovi sami uništavaju vezu

Autor:

Mnogi parovi nisu zadovoljni vezom, ali je moguće da su upravo sami krivi za to – evo kako.

0
A- A A+
par Foto: GULIVER/GETTY IMAGE/ ND3000

Ovih nekoliko stvari mnogi parovi rade, potpuno nesvesni da time ugrožavaju vezu.

Rade ono što žele

Važno je da partneri i u vezi imaju svako svoja interesovanja izvan te veze. Međutim, ako taj "spoljašnji" interes utiče na vezu ili sprečava da partneri zajedno provode kvalitetno vreme, treba biti obazriv.

Za uspešnu i srećnu vezu je važno da partner imaju vremena jedno za drugo, da to vreme provode kvalitetno i zbližavajući se.

Jedno od njih misli da može da promeni partnera

Nada je divna stvar, ali ponekad može da bude kriva što ste nezadovoljni. Na primer, ako ste u vezi i nadate se da ćete promeniti svog partnera, to je recept za katastrofu.

Imajte na umu da je promena moguća jedino ako partner želi da se promeni, a to da ćete ga vi promeniti, pa, od tog posla nema ništa.

Brinu o svima drugima

Lepo je kada brinete o drugima, ali ako se toliko posvećujete svima ostalima da zanemarujete i sebe i svog partnera, sami ste krivi što vam u vezi ne cvetaju ruže.

Očekuju da ih partner "dopunjava"

Da, mnogi tako romantično izgovore rečenicu "partner me dopunjava", ali poenta veze nije da neko nekoga dopunjava, već veza može da bude srećna i uspešna jedino kada dvoje ljudi odluče da budu zajedno. Zapravo, kada iznova, svakog dana odlučuju da budu zajedno.

Uvek dokazuju da su u pravu

Ako vam je uvek najvažnije samo da dokažete da ste vi u pravu, sami ste kriviza to što ste nezadovoljni vezom. Uostalom, to što vam je uvek na pameti samo da dokažete da ste u pravu, znači da mislite kako partner nikad nije u pravu, a samim tim ga i ne poštujete.

Sami su sebi dovoljni

S jedne strane je lepo kada je osoba samoj sebi dovoljno, ali imajte na umu da veze funkcionišu kao tim – drugim rečima, za čvrstinu i uspeh veze je važno da možete da se oslonite na partnera, i on na vas, a ne da funkcionišete kao dve potpuno odvojene osobe koje nemaju ništa zajedničko.

To što trenutno niste zadovoljni vezom, ne znači da među vama više nema ljubavi. Razmislite o svom i partnerovom ponašanju, možda na neki od ovih načina nesvesno sabotirate vaš odnos, ali se uz malo truda i volje to može ispraviti, tako da opet uživate u ljubavi.

Tagovi:

Ostale vijesti