Serija po još jednoj knjizi fantastičnog Terija Pračeta

Autor:

U glavnoj ulozi, glumac iz "Igre prestola"!

Serija po još jednoj knjizi fantastičnog Terija Pračeta Foto: YouTube/Game of thrones

Britanski mediji prenose da je u pripremi serija po motivima knjige "Straža! Straža" Terija Pračeta.

Glavnu ulogu Sema Vajmsa tumačiće Ričard Dormer, TV publici najpoznatiji kao Berik Donderion iz "Igre prestola".

Priča prati Gradsku stražu fiktivnog grada Ank-Morporka, u kojoj je zločin legalizovan, pa "grupa nesposobnih policajaca pokušava da povrati kontrolu nad korumpiranim gradom pre nego što sve ode dođavola".

Po Pračetovim knjigama napravljeno je, u poslednjih tri decenije, više adaptacija. Među njima su "Soul music", "Hogfather", "The colour of Magic", "Going postal", kao i "Good omens", ovogodišnja serija po romanu koji je napisao sa Nilom Gejmanom.

Pisac velike mašte i velikog srca godina je pre deset godina objavio da ga je pogodila strašna bolest, oblik Alchajmera koji samo u retkom broju slučajeva pogađa ljude pre 65. godine. Iako je Teri nakon dijagnoze počeo da se zalaže za asistirano samoubistvo, odnosno eutanaziju, njegova porodica saopštila je 2015. da je preminuo od komplikacija usled Alchajmera izazvanih jakom infekcijom pluća.

Dosledan sebi, Pračet je sa svojim bližnjima udesio da se na njegovom Twitter nalogu objavi vest o njegovoj smrti, i to kao pričica u nastavcima. Kompletno velikim slovima, jer ako ste čitali Pračetova dela, znate da Smrt "priča" velikim slovima, pisalo je da je došla po njega, i nakon toga samo "THE END".

Tagovi:

Ostale vijesti