Holivudski glumac "propitivao" NASA astronauta

Autor:

Bred Pit intervjuisao je astronauta Nika Hejga koji se prevrtao u uslovima nulte gravitacije na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

0
A- A A+
Bred Pit Foto: MEGACOM FILM

  Glumac Bred Pit koji u novom filmu igra astronauta dobio je priliku da u Centra za kontrolu misija u Hjustonu u Vašingtonu popriča sa pravim NASA astronautom.

Pit je iz Centra za kontrolu misija u Hjustonu, uoči početka prikazivanja svog svemirskog trilera "Ad Astra", zasuo Hejga pitanjima o životu u svemiru.

Razgovor je započeo šalom da pošto sada ima pažnju do svemira može da priča o sebi, a zatim je prešao na po njemu najvažnije pitanje.

"Ko odlučuje koju ćete muziku slušati u svemiru, ko je vaš džuboks?", pitao je glumac.

"Imamo različite 'plejliste' i smenjujemo se. To je lepo, jer imamo međunarodni duh. Lepa je promena čuti rusku tradicionalnu muziku tokom večere", odgovorio je astronaut.

Pit je postavio i pitanje koliko je realno njegovo izvođenje pokreta u uslovima nulte gravitacije u studiju, a na kraju je rekao da mora da ga zamoli za stručno mišljenje.

"Ko je bio uverljiviji - Kluni ili Pit", pitao je glumac misleći na svog kolegu Džordža Klunija koji je igrao astronauta u filmu "Gravitacija" iz 2013. godine.

"TI, DEFINITIVNO", odgovorio je Hejg.

Bred Pit u filmu "Ad Astra" igra astronauta Roja Mekbrajda koji putuje na ivicu solarnog sistema da bi pronašao svog oca koji je nestao, suočavajući se sa misterijom koja preti opstanku čovečanstva na Zemlji. Tokom putovanja Roj otkriva tajnu koja dovodi u pitanje prirodu ljudskog postojanja, kao i naše mesto u kosmosu. 

Nacionalna služba za aeronautiku i svemir dala je pred snimanje filma "Ad Astre" savete o vizuelnim i tehničkim pitanjima. Ekipi filma u stvaranju pejzaža Marsa pomogle su Nasine detaljne fotografije "crvene planete".

Ostale vijesti