• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslije Istanbula, finale Lige šampiona u Rusiji

Autor mondo.rs

Potom, domaćini bi trebalo da budu "standardno" Minhen i London.

Sankt Peterburg, Minhen i London biće domaćini naredna tri finala Lige šampiona, nakon što 30. maja 2020. u Istanbulu bude odlučen šampion Evrope za ovu sezonu.

Pozivajući se na pouzdane izvore uoči sastanka Izvršnog komiteta UEFA u Ljubljani u utorak, agencija "Asošijeted pres" objavila je da će poslije "Ataturka" na red doći - vjerovatno ovim redosledom - "Gasprom arena" 2021, "Alijanc arena" 2022. i "Vembli" 2023.

Stadion u Sankt Peterburgu ima 68.000, u Minhenu 75.000, a u Londonu 90.000 mjesta. "Vembli" će biti domaćin finala EURO 2020, a UEFA ga je određivala za najvažniju utakmicu Lige šampiona i 2011. i 2013, između kojih je posljednja utakmica u sezoni odgrana u Minhenu 2012.

"Krestovskij", kasnije nazvan prema naftnom gigantu iz Sankt Peterburga, sagrađen je za FIFA Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. i bio domaćin nekoliko mečeva, zaključno sa polufinalom i duelom za treće mjesto.

Od utakmice Porto - Monako 3:0 u Gelzenkirhenu 2004. godine, samo su klubovi iz Engleske, Španije, Italije i Njemačke stizali do finala Lige šampiona, a posljednjih deset domaćina utakmice bili su Madrid, Kijev, Kardif, Milano, Berlin, Lisabon, London, Minhen, London i Madrid.

UEFA bi trebalo da ograniči cijene ulaznica za gostujuće navijače na 70 evra za Ligu šampiona i 45 evra za Ligu Evrope, nakon što je Barselona prošle sezone naplaćivala navijačima Mančester junajteda ulaznice po cijeni od 119 evra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC