• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zavedi ga po receptu madam Pompadur

Put do muškog srca vodi preko stomaka. Zato će vam od koristi biti ovi recepti.

 Zavedi ga po receptu madam Pompadur Izvor: MONDO

Kažu da je Keri Bredšo bila vješta u kuhinji da "Seks i grad" ne bi potrajao ni pola serijala, a kamo li šest, i ne bismo čekali tek film da se uda za gospodina Zvjerku.

Pojedine namirnice spremljene na određen način imaju moć afrodizijaka, odnosno mogu da zapale strasti. Imajući to u vidu, a u susret Danu zaljubljenih, MONDO i Il Primo škola kuvanja predlažu vam da se manete poklona i latite varjače.

Danas imate priliku da vidite preporuku šta bi dame mogle da spreme za svoju jaču polovinu, uz opasku da ne štede na biberu, jer on se smatra začinom koji podstiče strast.

Predavač u ovoj školi, a inače istoričarka umjetnosti i književnica Tamara Ognjević demonstrirala je kako se prave neka od provjerenih jela za dobre ljubavnike: fokačo rustiku (vatreni hljeb sa začinskim biljem bez koga Rimljani nisu mogli da zamisle orgije) i venerinu remuladu (francusko predjelo sa celerom po receptu madam Popmadur).

To je samo dio gozbe koju će parovi, ili oni koji su na putu da to postanu, pripremati na radionici 14. februara - Hrana za dobre ljubavnike.

Demonstraciju pripreme pogledajte OVDJE ili na www.mondo.rs

FOCACCIA RUSTICA (recept za četiri osobe)

Tijesto:

- 500 grama brašna mekog kao za kolače
- 10 grama kvasca
- šolja mlijeka
- supena kašika meda
- oko dva decilitra vode

Sve sastojke potrebno je držati na sobnoj temperaturi. U ugrijano mlijeko dodate med, a potom i rastopite kvasac. Sve ovo dodajete u brašno i vodu, a zatim mijesite mekano tijesto. Premesite i ostavite da naraste 15 minuta. Razdvojite na četiri jufke, izvajate oklagijom i premažete sa unaprijed pripremljenim sosom.

Sos:

- dvije supene kašike maslinovog ulja
- četiri čena bijelog luka
- ravna supena kašika bosiljka
- malo ruzmarina

Izgnječite bijeli luk i pomiješate s ostalim sastojcima, a zatim premažete tijesto. Palcem na pojedinim mjestima napravite dublje otiske, kako bi tečnost što više ušla u samo tijesto. Pleh premažite maslinovim uljem. Ostavite tijesto još desetak minuta da naraste, a zatim u ugrijanoj rerni na 180 - 200 stepeni pecite oko 15 minuta dok ne porumeni. Kada izvadite fokaču iz rerne ostavite je malo da se ohladi.

VENERINA REMULADA

- 100 grama celera
- jedno kuvano jaje
- čaša kisela pavlaka
- oko 100 grama praziluka (može i mladi crni luk)
- 50 grama mladog kozjeg sira (može i neki drugi mladi sir)

Sve sastojke pasirajte u bleneru. Ukoliko je previše gusto dodajte maslinovo ulje. Prema ukusu dodajte so i biber.

Fokaču lomite na komade i umačite u remuladu. Uz ovo je preporučljivo piti crno vino.

I još nešto... poslije naporne ljubavne noći za okrepljenje je odlična čorba od luka.

Uživajte!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop