• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Winamp lansirao novu verziju nakon 4 godine - stigla podrška za Windows 11

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Nekada najpopularniji muzički plejer je nakon 4 godine pauze lansirao novu verziju svog programa i donio podršku za Windows 11, poboljšanu reprodukciju audio strimova i podršku za VP8.

 Lansirana nova verzija Winampa Izvor: SmartLife / Marko Nešović / Winamp / Printscreen

Ako je MP3 format sinonim za muziku, Winamp je za mnoge bio (i ostao) sinonim za muzički plejer. Legendarna rečenica "Winamp, it Really Whips The Llama's Ass!" je ostala urezana u sjećanju generacija koje su stasavale uz Windows 95, 98 i XP računare (Windows Me želimo da zaboravimo). Ipak, nekada najpopularniji muzički plejer je vremenom dobio ozbiljnu konkurenciju, puštanje muzike za MP3 plejera i telefona je postalo sve zastupljenije, a ni rastuća industrija muzičkog striminga mu nije pomogla.

AOL je 2014. godine prodao Winamp belgijskoj kompaniji Radionomy, a obećanje da ćemo dobiti Winamp 6 se nikada nije obistinilo, iako se najavljivao za 2019. godinu.

Možda će vas zanimati

Sada, četiri godine nakon posljednjeg ažuriranja, Winamp je lansirao novu verziju 5.9 RC1 Build 9999 sa podrškom za Windows 11, poboljšanu reprodukciju audio strimova, kao i podršku za VP8.

Kako navodi developer, ovo je kulminacija četiri godine rada od izdanja 5.8 - dva razvojna tima i period pauze izazvanog pandemijom. Krajnjem korisniku možda neće izgledati kao da postoji gomila promjena, ali najveći i najteži dio je zapravo bila migracija celog projekta sa VS2008 na VS2019 i uspješna izgradnja.

Iako je već obavljeno ospežno interno testiranje, ovo je još uvek označeno kao Release Candidate build, a sve funkcije je potrebno dalje testirati. "Temelji su sada postavljeni i sada možemo više da se koncentrišemo na karakteristike - bilo da popravljamo / zamjenjujemo stare ili dodajemo nove", kaže developer.

Novu verziju možete preuzeti na zvaničnom sajtu.

Koje vam je omiljeni Winamp skin?

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS