• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"FSS im je obećao 5.500.000€ samo da pobijede Škote": Bivši selektor udario na Tumbu - sve je bilo početnički!

Autor Dragan Šutvić

Dosta oštrih riječi na račun svih u reprezentaciji Srbije.

 fss-obecao-reprezentacija-srbija-5.5-miliona-evra-euro-2020-skotska-bata-djora-tumbakovic Izvor: MN PRESS

Ne prestaju kritike na račun fudbalske reprezentacije Srbije. "Orlovi" su u četvrtak propustili veliku šansu da se poslije 20 godina plasiraju na Evropsko prvenstvo, pošto su u Beogradu izgubili od Škotske.

Selekcija Ljubiše Tumbakovića odigrala je jako loš meč, pa su mnogi poslije tog meča iskoristili priliku da kritikuju igru Srbije.

Možda će vas zanimati

Među njima je bio i Dragan Stojković Piksi, član posljednje dvije selekcije Jugoslavije koje su igrale na Evropskom prvenstvu 1984. i 2000. godine, a sada se oglasio i jedan bivši selektor.

Milovan Đorić je u intervjuu za "Kurir" naširoko govorio o problemima reprezentacije Srbije i čak otkrio da je Fudbalski savez bio spreman da igračima i stručnog štabu da nagradu vrijednu 5.500.000 evra samo da se plasiraju na EURO naredne godine.

Čuveni "Bata Đora" je jasno vidio šta nije valjalo u igri Srbije.

"Kada sam pred utakmicu vidio tim i da ne igra Aleksandar Kolarov, znao sam da to ništa ne valja. Nije mi se svidjela postavka igre. Nadigrani smo od strane Škota. Očigledno je bilo da su oni nas bolje analizirali, nego mi njih. Nismo imali odgovor na njihov visoki presing. Selektor je prvi na udaru! Bio sam selektor, znam kako to ide... Tumbu mnogo cijenim, ali šta mu bi pa da ovako nakaradno postavi igru", zapitao se Milovan Đorić.

Potom su uslijedile riječi Đorića koje otkrivaju nove detalje, do sada nepoznate - o visini nagrada za "orlove" u slučaju da su pobijedili.

"Savez je sve učinio za ove momke. Davao je igračima 5.500.000 evra nagrade, samo da se plasiraju na EURO. Nijedna federacija nije nudila toliku nagradu! I opet, ništa! Ne znam šta je više trebalo da urade. Igrači i stručni štab su odgovorni za ovo što se desilo. Nema trećeg krivca", jasno poručuje "Bata Đora".

Izvor: MN PRESS

On kaže da je ovo bila istorijska šansa za Srbiju.

"Velika prilika da odemo na Evropsko prvenstvo. Ne znam da li ćemo je više ikada imati. Morao je Tumbaković da mijenja na poluvremenu, makar dvojicu. Sve je loše sastavio. Početnički! Zašto? Ne znam."

Đorić je potom analizirao igru "orlova" koja ga je ozbiljno razočarala.

"Vidjelo se da linija centralnih bekova prvi put igra zajedno, toliko su bili nesigurni. Bočni igrači, Lazović i Kostić, niti su igrali naprijed, niti nazad. Zašto Kostić? Tek je izašao iz povrede. Lukić i Maksimović se nisu vidjeli na sredini terena. A, ovi naprijed su bili usamljeni... Mitrović nije dobijao lopte... Tadić već duže vrijeme igra slabo u reprezentaciji, Sergej je bio užasan... Kad smo dali gol, a dali smo ga srećno, morali smo da napadnemo Škote. Da im damo i drugi gol, jer su pali načisto. Trebalo je Tumba da ubaci Vlahovića, da ih pritisnemo. Taj mali je agresivan, dobar skakač..."

Đorić kaže da je stručni štab napravio previše propusta.

"Napravljen je niz stručnih grešaka. Koliko god je Tumba vrhunski postavio igru protiv Norveške, toliko je početnički pogriješio protiv Škotske. Tumbaković ima iskustvo, morao je na poluvremenu da napravi preokret. I njegovi saradnici, ko je tu mogao da mu pomogne? Sve je to tanka priča!"

Nekadašnji selektor Jugoslavije kaže da ne razumije zbog čega ne postoji nacionalni naboj srpskih reprezentativaca kada igraju za dravni tim.

Izvor: MN PRESS

"To se izgubilo! Nažalost! Taj patriotizam, borba za dres, ljubav prema svojoj zemlji... To kao da više ne stanuje u glavama naših fudbalera. A, to je mnogo važno da bi se postigao uspjeh. I taj segment bio je na strani Škota." 

Na kraju, Đorić je istakao i da je problem da Srbija više nema rezultate ni u mlađim selekcijama.

"U moje vrijeme, kada sam radio u Savezu, i kad nismo imali sreće sa A timom, mogli smo da se podičimo vrhunskim rezultatima mlađih kategorija. Mi smo pali na više frontova, mlađe kategorije su zabilježile nevjerovatno slabe rezultate ove godine. Smijenili smo samo jednog selektora i to Neška Milovanovića poslije dvije utakmice. Selektor koji ne prođe kvalifikacije mora odmah da bude smijenjen, a ne ovako", zaključio je Milovan Đorić.

(MONDO/Kurir)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC