• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja Vidić udario po Fudbalskom savezu: Dosta više, sram vas bilo!

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

"Cijeli sistem radi u interesu menadžera i funkcionera, a ne u interesu fudbala", poručio je bivši kapiten Srbije.

 Nemanja Vidić udario po Fudbalskom savezu Srbije: Dosta više, sram vas bilo! Izvor: MN PRESS

Legendarni srpski fudbaler Nemanja Vidić (39) povukao se iz reprezentacije Srbije 2011. godine. Naljutio se na sve i otišao, mada mogao je još mnogo da pruži "orlovima", a u godinama koje su slijedile nije mnogo pričao o FSS, sve do novog debakla i prokockane šanse da se ode na EP.

Tim povodom je Vidić u otvorenom pismu javnosti žestoko napao Fudbalski savez Srbije, nabrajanjem svih neuspjeha iz prethodnih godina.

Možda će vas zanimati

Otvoreno pismo objavio je portal "Mozzart Sport", a mi ga prenosimo u cjelosti.

"Dosta više!", počeo je Nemanja Vidić.

"Imam potrebu da kažem ono što mi je na srcu i podijelim svoje razmišljanje sa javnošću. Ovaj sistem je destruktivan i kratkoročan. Troši fudbalske radnike, pravi fudbalere i trenere za kratku upotrebu, postavlja ljude na funkcije sa sumnjivim namjerama".

"Cijeli sistem radi u interesu menadžera i funkcionera, a ne u interesu fudbala. Dozvoljava ljudima, blago rečeno sa sumnjivim biografijama, da zarađuju ogroman novac. Sistem koji smjenjuje trenera koji se plasira na Svjetsko prvenstvo?! Fudbaleri i treneri su osuđeni da sarađuju s takvim ljudima, jer su, nažalost, oni ti koji odlučuju o njihovoj sudbini. Uče djecu da je za put do uspjeha bitno ko je tvoj menadžer, a ko trener, jer kvalitet nije mjerilo, ni fudbalski, a ni ljudski".

"Takav način funkcionisanja kreće od mlađih kategorija. Dok igrač dođe u prvi tim on je naučio sve suprotno od onoga što bi trebalo da mu stvara emociju i poštovanje prema dresu koji nosi (sportski i timski duh, fer plej, da najbolji igra...). Tek kada se to bude promijenilo, onda će svaki igrač da se bori da igra u takvoj reprezentaciji! Što kaže naš narod: 'Kako siješ, tako i žanješ'".

21.10.1981. Nemanja Vidić
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Ovakav sistem traje već dugi niz godina. Kažu, uvijek su igrači i treneri krivi, što je i logično, ali ne što nisu dobri fudbaleri, već loši ljudi, neće da igraju za reprezentaciju. Nijedan trener/selektor nije valjao u posljednjih 20 godina, čak ni kada se plasira na Svjetsko prvenstvo! Ali njihov sistem je i dalje dobar!"

"Pa iz kog sistema je izašao taj kadar? Sram vas bilo!"

"Javljaju se uvijek poslušnici koji kritikuju posljedicu, a ne uzrok problema i tako brane predsjednika i truli sistem od koga sami imaju koristi godinama, a ne pominju 'uspjehe' koje je postigao predsjednik Saveza (neregularnost prvenstva, nesportski odnosi Zvezde i Partizana, samim tim podjele u društvu, produbio nepovjerenje u srpski fudbal i sudijsku organizaciju, da ne pričam o 'uspjesima reprezentacije')".

"Sposobni ljudi kod nas u fudbalu su oni koji manipulišu sistemom i zakonom! Samo ih pitajte odakle im novac i kako su ga zaradili!".

"Dok se to ne promijeni - nema napretka!".

"Baš me interesuje koji će sljedeći stručnjak da se javi da brani takav sistem", stoji na kraju pisma koje je u javnosti objavio Nemanja Vidić.

(MONDO/Mozzart Sport) 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC