• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdine kalkulacije za žrijeb: Ovo su najvjerovatniji i najmanje vjerovatni rivali u nokaut fazi Lige Evrope!

Autor Dragan Šutvić

Evo šta kaže matematika.

 Fudbal Liga Evrope 2020 2021 žrijeb kalkulacije Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je uspjela da se plasira u nokaut fazu Lige Evrope i moglo bi da se kaže da su proljeća u Evropi "nova normalnost" za tim iz Ljutice Bogdana. 

Grupna faza je završena sa dva remija i značajno je povećan UEFA koeficijent, napunjena je kasa i sada se čeka naredni protivnik.

Možda će vas zanimati

Trener Dejan Stanković je već komentarisao žrijeb i istakao je da ne bi odmah na startu volio najače protivnike poput Mančester junajteda, a kalkulacije govore da je upravo engleski tim najmanje vjerovatan protivnik šampiona Srbije. 

Zvezda ima 6.2 odsto šanse da izvuče "crvene đavole", a ista je tolika vjerovatnoća da na žrebu dobije Ajaks sa Dušanom Tadićem na čelu. To su dobre vijesti pošto su ova dva tima jedni od najjačih u žrebu.

Što se tiče najvjerovatnijih protivnika to su Viljareal i Šahtjor. Španski tim odlično igra ove sezone, a vodi ih Unai Emeri, Španac koji je specijalista za Ligu Evrope. Nekoliko puta je osvajao ovaj trofej, a sad ima jak tim sa fenomelanim napadom u kome se smjenjuju Pako Alkaser, Đerar Moreno, Samuel Čukvueze, Takefusa Kubo... 

Šahtjor je ove sezone šokirao Real Madrid i savladao ih je u Ligi šampiona, a ukrajinski tim kao i u prethodnim godinama ima veliki broj mladih i talentovanih Brazilaca u svojim redovima. 

Sa matematičke strane vjerovatnoća za izvlačenje svih klubova varira između 6.2 i 7.6 odsto za Crvenu zvezdu, a žrijebom će u ponedjeljak biti određeno sa kim će se crveno-bijeli sastati. 

Upravo bi žrijeb mogao umnogome da mapira prelazni rok Crvene zvezde i odgovori na nekoliko pitanja - šta sa najboljim štoperom Lige Evrope, da li ostaje Seku Sanogo, hoće li se otkupiti Dijego Falćineli, da li dovesti još jednog centralnog defanzivca i ima li prostora za još neke mlade igrače ove sezone.

Čekamo ponedjeljak. 

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC