• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda Rome hvali Edina Džeku: On je kompletan igrač!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Roberto Pruco, legendarni fudbaler Rome nije krio riječi hvale za današnjeg kapitena Rimljana i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeku, kojeg je nazvao kompletnim igračem.

 Roberto Pruco: Edin Džeko je kompletan fudbaler Izvor: Tanjug/Fabio Rossi/Lapresse via AP

Džeko je proteklog vikenda postao treći najbolji strijelac Rome svih vremena sa 111 golova, a ispred njega ostali su samo još Pruco koji je postigao 138 i nedostižni Frančesko Toti sa 307 pogodaka.

Pruco, koji je bio među najzaslužnijima za Rominu šampionsku titulu u sezoni 1982/83 oduševljen je onim što Džeko prikazuje na terenu.

Možda će vas zanimati

"On je referentna tačka za saigrače. Jasno je da vas igranje s nekim poput njega čini da pripremite ekipu na pravi način. On je kompletan napadač, onaj koji može napraviti razliku. Osim što postiže golove, sposoban je i za druge stvari. I dalje je sjajan centarfor. Netipičan je, drugačiji, na primjer, od Duvana Zapate, koji je tradicionalni napadač koji predvodi ekipu. Džeko je kompletan igrač", rekao je Pruco za italijanske medije, a prenijela agencija "Anadolija".

Pruco vjeruje da formacija s Pedrom i Henrikom Mkitarijanom iza Džeke sjajno djeluje ove sezone.

"Odlično funkcionišu. Ne može bolje. Da Džeko imao dva klasična krila koja idu uz liniju i centriraju u sredinu, manje bi se zabavljao", zaključio je Pruco.

Džeko je u Romu stigao 2015. godine i od tada je odigrao 234 takmičarske utakmice i postigao već spomenutih 111 golova. Prethodno je nastupao za Željezničar, Usti nad Labem, Teplice, Volfsburg i Mančester siti. U dresu reprezentacije BiH nastupio je 112 puta uz rekordnih 59 pogodaka.

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC