• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda sprema "seču" na zimu: Petorica odlaze, misterija oko Kange!

Autor Milutin Vujičić

Nema sumnje da će ova zima u Ljutice Bogdana biti znatno zanimljivija nego prethodna kada je došao samo Seku Sanogo.

 crvena-zvezda-zimski-prelazni-rok-transferi-visak-hajdin-simic-spiridonovic-boaci-pavkov Izvor: MN PRESS

Iza fudbalera Crvene zvezde je još jedna veoma uspešna jesen. Lideri su u prvenstvu Srbije, obezbedili su četvrfinale Kupa, a možda je i najvažnije da je nastavljeno beleženje odličnih rezultata na međunarodnoj sceni gde je izborena nokaut faza Lige Evrope.

Sada je na rukovodstvu da povuče prave poteze kako bi tim spremno dočekao meč sa Milanom i uspešno došao do nove titule, a za to je potrebna i "sveža krv" u sastavu.

Možda će vas zanimati

Tako je već angažovan povratnik Slavoljub Srnić, dok će još dvojica fudbalera iz filijale Grafičara dobiti šansu kod Dejana Stankovića.

U pitanju su Ričard Odada i Nikola Stanović, koji sigurno neće odmah imati veliku ulogu, nego će se polako privikavati na prvi tim. Tu se ne završava lista želja Crvene zvezde. Terzić je otkrio da želi povratak Duška Tošića u klub, dok je neophodno i brzo krilo, a gotovo sigurno je da će to za početak biti Aksel Bakajoko iz Intera.

S obzirom na to da Zvezdu očekuje manje utakmica na proleće nego što je to bio slučaj jesenas (čak 33), očekivano je da dolazak pojačanja diktira i odlaske…

Zvezda ne želi da ponovo upadne u situaciju sa glomaznim kadrom, pa će tako biti i odlazaka.
Kofere je već spakovao Stefan Hajdin koji je tokom jeseni zapravo bio alternativa na levom boku, ali nije ubedio Stankovića da zaslužuje šansu. Tako je na tek nekoliko mečeva sedeo na klupi, pa je rastanak sa njim bio potpuno očekivan.

Izvor: MN PRESS

Iako je narušio atmosferu u svlačionici sukobom sa trenerom - Gelor Kanga je skoro siguran. Znaju u Zvezdi da ima kvalitet da "rešava mečeve" i nadaju se da će posle odmora i povratka na treninge bez pogovora slušati šta mu se govori, ali jasno je da bi svaki sledeći incident doveo do toga da crveno-beli moraju da ga prodaju kako trener ne bi izgubio autoritet.

Zvezda je za sada dobila jednu ponudu za njega, letos ga je tražio Rizespor, a ukoliko bi ponovo stigao lep iznos - pitanje je da li bi u Ljutice Bogdana smeli da ga ignorišu jer je prešao tridesetu i ima ugovor na još dve i po sezone.

Tokom zimskog prelaznog roka trebalo bi da bude rešen status krilnih fudbalera Veljka Simića i Srđana Spiridonovića koji nisu mnogo pokazali tokom jeseni.

Izvor: MN PRESS

Simić nije bio u planovima Stankovića i pre startovanja u poslednjem meču polusezone protiv Rada - samo je još na dva meča ulazio s klupe. Ima ugovor na još godinu i po dana i jasno je da će nastaviti da nazaduje ako ostane u Zvezdi, pa mu je rečeno da pronađe novi klub.

Situacija sa Spiridonovićem je malo drugačija. Za njega navodno već postoji interesovanje sa istoka, a u Zvezdi nisu naročito oduševljeni onim što su dobili za 300 hiljada evra.

Nije pokazao brzinu zbog koje je dobio nadimak "Spidi", nije se pokazao kao upotrebljiv u situacijama kada Stanković mora da improvizuje, trener je najviše na njega besneo tokom jeseni, a teško da će dobiti veću šansu na proleće.

Učinak od četiri gola i pet asistencija nije loš, ali je bilo previše mečeva u kojima je Spiridonović bio najslabija karika Zvezde i to se videlo "golim okom".

Izvor: MN PRESS

Zvezda će želeti da reaguje pre nego što Spiridonović dođe do statusa "Simić", kada postaje teško pronaći kupca za njega, a uz to njegov odlazak ostaviće više prostora za Radulovića i Gavrića od kojih crveno-beli mogu mnogo bolje da profitiraju.

Na kraju dolazimo do napadača. Zvezda planira otkup Dijega Falćinelija, ali neophodne su i alternative za Italijana koji je bio nezamenljiv od dolaska na pozajmicu iz Bolonje.

Ričmond Boaći od prvog dana januara više neće biti fudbaler Zvezde, a interesantno je da rukovodstvo planira da obnovi ugovor sa njim, iako nije mnogo pokazao ove jeseni. Ponovo su ga mučile povrede i postigao je tek dva gola na 12 mečeva, ali se dopada Stankoviću i neće biti iznenađene ako zaista na kraju i ostane.

Problem je "samo" plata, pošto Zvezda ne može da ispuni njegove uslove koje je imao u Kini i ako se ne dogovore onako kako žele sa "Marakane" - odlazak je izvestan.

Čudnija situacija je sa Milanom Pavkovim koga Stanković nikako ne može da probudi. Otkako je pao u drugi plan obuzela ga je letargija, pa je tako odigrao tek preko 250 minuta ove jeseni i mrežu rivala zatresao dva puta.

Izvor: MN PRESS
NOVI UGOVORI

Zvezda će produžiti ugovor sa Nemanjom Milunovićem, kome ističe ugovor za šest meseci, dok će biti produžena i pozajmica Sekua Sanoga. Prvobitno je stigao na godinu dana iz Al-Itihada, ali pošto ga oni ne žele nazad, Zvezda će pokušati da ih ubedi da ga pozajme još jednom. Videćemo koliko dugo...

 Terzić mu je poručio da ne može da se "ponaša kao penzioner sa 26 godina", a Zvezda bi ga rado prodala samo da stigne ponuda za napadača iz Begeča.

Ugovorom je vezan još dve godine za Zvezdu i zimske pripreme su prekretnica za njega.

Uz to, na raspolaganju od napadača su još mladi Krstović i još mlađi Lazetić, nije realno očekivati da budu prve rezerve Falćineliju, pa se možda Zvezda okrene još nekom rešenju u špicu.

Zvezda ne želi da se reši Alekse Vukanovića i El Fardua Bena, ali će oni imati dozvolu da odu u slučaju dobre ponude za njih i klub. Vukanović je igrao malo na početku sezone, ali potom se herojski pokazao protiv Genta i Stanković mu veruje, dok je o Benu suvišno trošiti reči.

Postigao je deset golova za Zvezdu tokom jeseni, ali će u junu proslaviti 32. rođendan. Ugovor sa Zvezdom mu traje do juna 2023. godine, dok ga stalno motre arapski klubovi…

U svakom slučaju Zvezdu čeka mnogo uzbudljiviji zimski prelazni rok nego lane.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC