• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jović je sada u trećem planu: Više nije zamjena za Benzemu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srpski napadač je bio meta nekoliko timova za januarski prelazni rok.

 Luka Jović nije u planovima Zinedina Zidana Izvor: YouTube/beIN SPORTS USA/printscreen

Katastrofalna godina za Luku Jovića. Srpski napadač je već godinu i po dana u Madridu, ali za sebe nije uspio da kupi mjesto u timu.

Na to podsjeća u španska Marka, koja je analizirala neke od statističkih podataka srpskog napadača. Po njihovim riječima, Jović je 2020. godinu počeo kao prvi, a završava kao treći napadač Madriđana, iako svi znamo da mjesto u startnoj postavi nikada nije u potpunosti dobio.

Možda će vas zanimati

Španski mediji podsjećaju na Superkup Španije, koji se igrao na početku prethodne godine, u neobičnom terminu. Tada je Luka Jović bio starter, pošto je Karim Benzema bio povrijeđen, a Zidan je htio da ga odmara za bitnije mečeve u nastavku sezone.

Ipak, tu ulogu startera Jović je kroz godinu rijetko ponavljao. Malu šansu je dobio protiv Šahtjora na početku Lige šampiona, kada je Real Madrid igrao sa kombinovanim timom i izgubio u Madridu, a srpski napadač zamijenjen poslije manje od sat vremena igre.

Kalendarski kraj godine dočekao je na kraju klupe za rezerve. u posljednjim mečevima je Marijano Dijaz dobijao šansu prije njega, a u tekućoj sezoni ima i više odigranih minuta od Jovića. Podsjećamo, posljednji meč na kom je igrao srpski napadač bio je još početkom novembra.

Tokom 2020. godine Real Madrid je odigrao tačno 50 mečeva, a Luka Jović nastupio je na samo 18 susreta i to jako rijetko kao starter. Bilo je tu povreda, dvije pauze zbog karantina i korona virusa, ali bilo je i trenutaka kada ga Zidan jednostavno nije konstatovao na klupi za rezerve.

Iako je Zidan nedavno izjavio da računa na sve igrače koje ima i da ne planira januarske odlaske svojih fudbalera, situacija za nekadašnjeg napadača Crvene zvezde, Benfike i Ajntrahta nije sjajno. Samo 607 minuta fudbala za godinu dana!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC