• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši kapiten Zvezde završio karijeru: Postaje trener crveno-bijele filijale!

Autor Dragan Šutvić

Iskusni defanzivac počinje trenersku karijeru na istom mjestu gdje je završio igračku.

 Bivši kapiten Zvezde završio karijeru: Postaje trener crveno-bijele filijale! Izvor: MN PRESS

Nekadašnji fudbaler i kapiten Crvene zvezde, Nikola Mikić, završio je zvanično svoju bogatu fudbalsku karijeru i postao trener. Mikić je proteklih 6 mjeseci nastupao za Grafičar a nadalje će u stručnom štabu koji predvodi Rade Koković obavljati ulogu trenera.

Mikić je seniorsku karijeru započeo u Radničkom iz Niša, da bi ga sjajne igre u dresu Napretka iz Kruševca preporučile za dres Crvene zvezde, čiiji je i bio kapiten. Nakon Crvene zvezde Mikić je fudbalsku karijeru gradio u Turskoj, Grčkoj i na Kipru, odakle se vratio u Srbiju i u Voždovcu bio jedan od stubova odbrane tokom dvije godine.

Možda će vas zanimati

Karijeru je priveo kraju igrajući polusezonu u Grafičaru koji usko sarađuje sa Crvenom zvezdom, a u istom klubu će nastaviti da radi kao trener pri prvom timu.

''Nije lako poslije duge karijere reći zbogom igranju fudbala, ali jednostavno sam osjetio da je ovo pravi momenat. Imam jedinstvenu priliku da sarađujem sa sjajnim stručnim štabom u Grafičaru koji predvodi Rade Koković, i mislim da mogu da naučim mnogo stvari koje će mi koristiti u daljoj trenerskoj karijeri. Veliku zahvalnost dugujem predsjedniku FK Grafičar, Slobodanu Govedarici, koji mi je ukazao povjerenje i sa kojim sam imao sjajnu saradnju i kao fudbaler kluba. Fudbal je moj život, definitivno sebe vidim i dalje vezanog za najjlepši posao na svijetu, ali u budućnosti kao trener'', rekao je Mikić.

Prema riječima nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde, period proveden među crveno-bijelima smatra za najljepši u karijeri jer je imao čast i privilegiju koju su imali rijetki.

''Nošenje kapitenske trake u mojoj voljenoj Crvenoj zvezdi ostaje kao najljepša stvar koja je obilježila moju karijeru i jedna od najemotivnijih stranica moje karijere. Sigurno bih volio da su neke stvari imale drugačiji tok, ali to je sve bio fudbal. Imao sam privilegiju da igram sa sjajnim fudbalerima, da sarađujem sa odličnim trenerima, tako da mogu biti miran sada kada je došao dan da se okače kopačke o klin. Uzbuđen sam zbog svega što me čeka u novoj ulozi i jedva čekam da upoznam fudbal i sa druge strane. Poznatno je da je Grafičar sjajno organizovan klub u kojem nastupaju jedni od najboljih mladih fudbalera u Srbiji, i biće pravo zadovoljstvo sarađivati sa njima. Jedva čekamo izgradnju novog stadiona koji će biti sjajan i nema sumnje da Grafičar postavlja nove standarde'', jasan je bio Mikić.

Nekadašnji defanzivac koji je igrao kao desni bek ili štoper, proveo je tri sezone u Crvenoj zvezdi, između 2010. i 2013. godine i osvojio je dva Kupa Srbije. U ekipi Grafičara će pokušavati da stvori nove prvotimce za crveno-bijele.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC