• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Brzo će selektor, čeka se Piksi": Sportski direktor FSS uživo pričao o situaciji u reprezentaciji Srbije

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Istakao je i da mlada reprezentacija ima zacrtan cilj u novom ciklusu.

 "Brzo će selektor, čeka se Piksi": Sportski direktor FSS uživo pričao o situaciji u Srbiji Izvor: MN Press/TV Arenasport/Screenshot

Reprezentacija Srbije za dva meseca započinje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, ali i dalje nema selektora.

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Vladimir Matijašević govorio je o tome zbog čega se toliko čeka na izbor novog selektora.

Možda će vas zanimati

Matijašević se trenutno nalazi u Beleku, gde se gotovo tri četvrtine klubova iz Superlige Srbije priprema za drugi deo seozne.

"Sada je Belek Srbija u malom. Ovde se nalazi 15-ak prvoligaških ekipa. Moj saradnik i ja došli smo da obiđemo sve ekipe, da pogledamo, koliko nam vreme dozvoljava, utakmice. Svi uslovi su tu za dobre pripreme", rekao je Matijašević za Radio televiziju Srbije.

Sportski direktor FSS je komentarisao i koji je cilj turneje reprezentacije sastavljene od igrača iz Superlige koja se trenutno nalazi na turneji u Severnoj Americi, ali i o novom ciklusu U21 reprezentacije

"To je više da se pomogne klubovima i da Savez malo profitira tim putovanjem. Tako je kako je, ekipa se tek skupila. S obizorm da je trebalo da se igra u Americi, trebalo je više da se profitira od svega. Ali to je jednostavno bilo tako u organizaciji i to je korona malo uticala. Neće igrači mnogo izgubiti i biće spremni za prvenstvo. Možda ih je samo put malo poremetio. Uskoro počinje novi ciklus za mlade reprezentacije i imperativ je da odemo na Evropsko prvenstvo 2023. godine, to javno kažem", rekao je potom Matijašević za TV Arenasport.

Naravno, sve je najviše zanimalo oko detalja za mesto selektora Srbije i ko će i kada naslediti Ljubišu Tumbakovića.

"Brzo će (selektor, prim. aut). Marko Pantelić pregovara sa kandidatima i u narednih 10-15 dana očekujem da ćemo imati ime. Sužen je izbor imena, to su Piksi, Milojević i Savo Milošević, koliko do mene dopiru informacije. Trenutno se čeka Piksi, ali ostaviću moje mišljenje za sebe", rekao je Matijašević u Beleku.

Sportski direktor FSS je istakao i da od kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru očekuje da Srbija završi među prve dve ekipe u grupi.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC