• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dođu u reprezentaciju kod ljubavnica – kod Piksija neće moći tako! Dejo o najvećem problemu srpskog tima - splavovima!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Igrači na okupljanje nekada gledaju kao na relaksaciju. Dođu da se odmore, da obiđu familiju i ljubavnice."

 Dođu u reprezentaciju kod [ljubavnica] – kod Piksija neće moći tako! Dejo o najvećem problemu Izvor: MN PRESS - ARHIVA

Srbija je dva mjeseca čekala selektora i konačno ga dočekala. Dragan Stojković prihvatio je ponudu "orlova" i u toku nedjelje i zvanično će biti promovisan u nasljednika Ljubiše Tumbakovića, a već je poznato i ko će biti dio njegovog stručnog štaba.

"Piksi" je legenda jugoslovenskog i srpskog fudbala i već u prvim izjavama može se naslutiti šta će tražiti od svojih igrača, a optimisti su i njegovi nekadašnji saigrači.

Možda će vas zanimati

Jedan od njih je i čuveni Dejan Savićević, koji je sa Piksijem igrao u Zvezdi, potom i u reprezentaciji.

"Ako neko može da obuzda igrače, onda je to Piksi", rekao je Savićević za "Informer".

"On je pravi čovjek da reprezentativcima probudi patriotizam i osjećaj privrženosti zemlji. Rekao bih da to Srbija sada nema. Jer da ima, uz kvalitet igrača koji posjeduje, sigurno bi se plasirala na Evropsko prvenstvo. Beograd ima mnogo splavova i možda su oni glavni problem reprezentacije Srbije. Ako Piksi ne može da se nametne autoritetom i riješi pitanje discipline na svim nivoima, onda ne znam ko bi mogao", dodao je prvi čovjek crnogorskog fudbala.

"Takođe, Piksi ne dozvoljava miješanje u posao. Kod njega ne prolaze one fore: 'Ovaj mora da igra zbog menadžera'", ubijeđen je Savićević.

Pamti dobro Savićević kakav je fudbaler bio Stojković, dodaje da ne bi trebalo vući paralele između "Piksija igrača i Piksija trenera", ali dodaje da se dobro zna da će kod njega na snazi morati da bude gvozdena disciplina što je lakše u klubu, nego u reprezentaciji.

"Posebno što igrači na okupljanje nekada gledaju kao na relaksaciju. Dođu da se odmore, da obiđu familiju i ljubavnice", rekao je Savićević.

Izvor: MN PRESS - ARHIVA

Prve mečeve Srbije pod palicom Stojkovića vidjećemo već krajem marta kada počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a u Beograd stižu Irska i Portugal. Podršku za sada ima, ali jedan loš rezultat može da je okrene preko noći.

"Svi o njemu pišu sve najbolje. I važno je da tako bude, jer je Piksi veličina. Ipak, trebalo bi da bude spreman da je to mač sa dvije oštrice. Ako bude išlo dobro Piksi će biti najbolji. Ukoliko krene po zlu, pisaće se naslovi da Piksi ne valja. Mogu samo da mu poželim puno sreće. Uvjeren sam da će brzo da se uklopi, nema veze što je dugo živio van Srbije. Vrlo je važan start kvalifikacija. Rijetko se dešavalo da se loše počne, a dobro završi", zaključio je Savićević.

(MONDO/Informer)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC